onsdag 16 november 2011

Berg o dalbana...

Vissa dagar är mer påfrestande än andra och kan mest liknas vid en känslomässig berg o dalbana där olika besked avlöser varandra. Igår ringde läkaren äntligen ang röntgensvaren och meddelade att båda mina äggledare var förstorade och att jag hade en knuta i livmodern. Beskedet kom som en chock då jag gjorde en gynundersökning vid första besöket på akuten och då uteslöts gynekologiska besvär. Blev så klart både ledsen och orolig och tankarna sprang iväg på hur mycket som blivit förstört om jag gått med en inflammation i äggledarna en tid. Eftersom läkaren jag pratade med jobbar på kirurgen så var jag tvungen att ringa vårdcentralen för få fortsatt läkarhjälp och hade tur att få prata med en bra sköterska som utan problem gav mig en tid ett par timmar senare på vårdcentralen. Sköterskan ringde sedan tillbaka efter en stund och sa att hon pratat med dem på sjukhuset och fixat en tid på gyn-mottagningen istället så det var bara att ge sig av direkt.

På gyn togs det prover och jag träffade en kvinnlig läkare som gjorde en ny gynundersökning och ett nytt ultraljud och hon kom fram till att hon inte tycker att något är förstorat och menar på att jag inte heller har en knuta i livmodern?? Jag kände att jag blev helt stum och väldigt konfunderad över vad som egentligen stämmer i allt det här, för inte kan väl röntgenplåtarna ha förväxlats? Det ska ju inte ens kunna ske nu när allt är så datoriserat så jag får helt enkelt välja att tro på gynekologen och det är ju jätteskönt att det ser bra ut. Fick åka hem utan något mer besked än att gynekologen klargjorde att hon inte ser något konstigt och snarare tror att problemen kommer ifrån tarmen och rekommenderar mig att söka till vårdcentralen igen.

Ringde vårdcentralen imorse och fick en tid innan lunch och då det uteslutits en hel del genom de undersökningar som gjorts sen första besöket på akuten så tror läkaren att mina problem med stor sannolikhet kommer ifrån tarmen. Det troliga är att jag har en ficka i grovtarmen där det redan för 3 månader sedan fastnade något som sedan legat där och blivit mer och mer inflammerat, vilket orsakat den allt kraftigare smärtan och det tilltagarnde illamåendet. När personalen på akuten sedan tryckte på magen lossnade det som fastnat, men det stannade kvar i tarmen och gjorde att benet, rumpan och ljumsken blev inflammerade. Han trodde att illamåendet som blivit värre sista dagarna kommer av tabletterna jag ätit för muskelinflammationen som också slagit ut tarmsystemet och att det är anledningen till att magen blivit svullen, hård och öm även där jag inte haft som mest ont på högersidan nu.

För att avrunda inlägget som blev längre än tänkt så har jag fått tabletter som förhoppningsvis ska hjälpa mig att få ordning på tarmen och jag vill tro att förklaringen jag fått idag stämmer och att jag är ett stort steg närmare att bli frisk nu!!

Kramar Bella ♥

7 kommentarer:

Loviica sa...

Men kära nån vilken resa! Jag har också varit med om att läjkare sagt att du har det o det.. men nästa läkare har sagt att det absolut inte är det... Man blir minst sagt knäpp. Vem ska man tro på? Håller jag på att dö eller är jag fullt frisk typ.. Det känns nästan som om de gissar sig fram till saker..

Hälsningar en till med fibro och magproblem..

Eva sa...

Kan bara säga att jag tänker på dig. Hoppas gåtan nu är löst och allt blir bättre.Kram

Therese sa...

Heej vännen!! Hoppas nu att det kommer bli bättre, att du slipper fler sjukhusbesök för denna gång.. Sååå skönt att det inte var livmodern och äggledarna, det är ju känsliga områden för osss kvinnor.. Önskar dig en helt underbar helg, vila och bara ladda batterierna - köp en bra tidning, ta en kopp te och njuuut!!! Stor stor fredagskram

Anonym sa...

Stackars dig vilka svåra besked eller icke besked du fått
visst är det fruktansvärt när man måste gå via vårdcentralen för att få komma vidare
Jag funderar över dina röntgenbilder om fler har tittat på dom än läkaren som ringde dig?
Märkligt att en läkare säger att han ser.....en annan att hon inte känner och tror....och en tredje att allt beror på tarmen.
Hoppas verkligen att blir bättre timme för timme nu
Hälsar
Lena i Kalmar

Annas inspiration sa...

Hej Bella!

usch vilken cirkus!
Nu får vi verkligen hoppas att du har fått medicin för rätt problem & att du kryar på dig snart!

MÅNGA KRAMAR

LOTTAS HOME sa...

Men gumman, vilket elände du tvingats gå igenom!
Hoppas verkligen att allt ordnar sig för dig nu så att du kan få må bra och slippa all smärta och oro framöver.
Tänker på dig!
Stor krya-på-dig-kram från Lotta

En helt vanlig mamma sa...

Helt otroligt att allt drabbar samma person! Hoppas verkligen art du fått rätt diagnos nu och detta vänder! Lider med dig och håller tummarna för att allt lättar nu.

Kram och trevlig helg