måndag 7 november 2011

Akuten igen...


Det går inget vidare med mitt magonda, har väntat på röntgen i drygt en vecka nu trots att jag blev lovad att den skulle göras de närmsta dagarna. Ringde till röntgen i morse och fick reda på att jag fått tid i mitten på december... Känns som en omöjlighet att ha så här ont så länge och dessutom sitta hemma utan att kunna arbeta så jag försökte ringa till kirurgavdelningen på akuten där jag varit två gånger för att höra mig för hur man kan skynda på röntgenremissen, men tydligen så får man inte som patient själv ringa till akuten, bara som anhörig till inlagd patient. Som patient ska man alltid gå via sjukvårdsupplysningen så det var bara att ringa dit och sköterskan jag pratade med sa till mig att åka tillbaka till akuten då jag fått mer ont sen jag var där för en vecka sedan och hon tyckte det var helt orimligt att jag skulle vänta i 1,5 månad på röntgen. Tror inte jag är ensam om att tycka att det är jobbigt när man inte mår bra att man behöver ringa och vara om sig och kring sig för att förhoppningsvis kunna få hjälp inom sjukvården.

Från att bara haft ont på en punkt i magen i tre månader så har jag efter de tidigare sjukhusbesöken även fått ont i höger ljumske, lår, höft och skinka och läkaren jag träffade idag konstaterade att jag fått en inflammation där förmodligen beronde på att smärta i magen gjort att jag gått och suttit fel så nu har jag fått medicin för inflammationen där. Det magonda kan man fortfarande inte helt säkert säga vad det beror på innan röntgen är gjord, men de tror att det är ett bråck och idag skickades en ny remiss till röntgen där det står att röntgen måste ske inom de närmsta dagarna.

Jag är sjukskriven en vecka till, men jag hoppas på att de antiinflammatoriska tabletterna ska ta bort det onda i musklerna och det hade varit en befrielse att slippa den smärta, så det tror jag stenhårt på då är det "bara" magen kvar sen!

Kramar Bella ♥

10 kommentarer:

Marie sa...

Håller tummarna hårt för att du får röntgentid snart och att medicinen hjälper!!
Kram♥

Annas inspiration sa...

Nej så tråkigt att du inte blivit bättre Bella!

Krya på dig & hoppas du får en röntgentid snarast!

Uh-huh-me.com - Nettan sa...

Men fy då! Hoppas att det ordnar upp sig snart så du slipper ha ont. Sköt om dig! Kram.

Anonym sa...

Vad jobbigt att du har så ont, jag ska tänka på dig och hoppas du får hjälp snart!

KRAM

Jessi

mariaemb. sa...

Men fy! Så ledsen jag blir av att läsa detta. :( Skickar många stora styrkekramar och håller tummarna för att du får komma in tidigare.

STOR KRAM

En helt vanlig mamma sa...

Lider med dig, !!!! Tur att du har ork att vara lite på när det kommer till sjukvården för det är under all kritik!

Kram ulrika

Helenas loggbok sa...

Men hallå... hur är den svenska sjukvården egentligen? När jag var liten blev man itutad att Sverige hade bästa sjukvården i världen. Ungefär lika sant som att man skulle drunkna om man badar efter man ätit!
Du skulle bo här i landet där jag bor, då hade du varit röntgad för länge sedan. Håller tummarna för att du får tid fortast möjligt. Trist att man måste "vara frisk för att kunna vara sjuk" och orka stå på sig.
Stora kramar
Helena

Therese sa...

Skickar världens största kram till dig och hoppas innerligt att du redan idag får en röntgen tid för INGEN ska behöva ha sådär ont.. Glöm inte att du är värdefull och håll ut det kommer bli bättre!!!

Kia sa...

JA, ibland undrar man? 1,5 månad tills röntgen, hur tänkte dom då?
Hoppas det ordnar sig och att du slipper det onda snart.

Kram Kia

Mina finaste sa...

Fy fanken! Jäkla skit att det ska vara så trassligt och ont. Jag tänker på dig och hoppas att det snart vänder.
Stor kram