lördag 5 november 2011

Alla Helgons dag...


Alla helgons dag är en dag för eftertanke och en dag att minnas och sakna de som inte längre finns hos oss. Vi smyckar våra anhörigas gravar och kyrkogårdarna är en vacker syn när mörkret sänker sig och alla tända ljus lyser upp den milda novemberkvällen med ett varmt och inbjudande gult sken och jag slås över hur det sorgsamma och vackra kan förenas på ett så fint sätt...

Här på Västkusten har det varit en lugn och stillsam dag med trevligt besök som avbrott i sjukdomstristessen, känns som att det mesta kretsar kring smärtan i magen som inte vill ge med sig, lite svårt att inte påverkas även om jag gör mitt bästa för att fokusera på annat. Mina föräldrar har varit här idag och mamma skämde bort sin dotter idag genom att laga favoritmaten sen barnsben till lunch, torsk med äggsås, mycket uppskattat och gott! Besök av goda vänner när man inte är frisk och tvingas tillbringa den mesta av tiden i soffan eller sängen piggar upp, TACK bästa S och A för ert alltid lika trevlig sällskap idag! Det är så värdefullt med vänner som man inte bara kan skratta och göra roliga saker med, så gott när man inte behöver prata hela tiden, en kan ligga i soffan och knappa på sin telefon och den andra sitta i fåtöljen mitt emot och lösa korsord utan att det känns det minsta konstigt eller ansträngt, så ska det vara!!

Sambon har jobbat 12 timmars dagar i nästan två veckors tid nu, med avbrott för ett 9 timmars pass på akuten förra lördagen då de har byggt om butiken han arbetar i och idag var det äntligen dags för nyinvigning med en butik full av bra erbjudanden. Som ansvarig på plats så har det varit många trådar att hålla i och det var en ganska trött kille som kom hem i eftermiddags. Nu väntar två dagars ledighet för honom och jag ser fram emot att få sällskap här hemma under morgondagen!

Hoppas ni haft en bra lördag!

Kramar Bella ♥

(Bild lånad ifrån Trendenser)

3 kommentarer:

A House With A View sa...

Vilket fint inlägg!! Inte kul med smärta... Och vad betydelsefullt med fina vänner kring sig!!! Ja idag har varit en fin dag med många ljus på kyrkogården! En dag för eftertanke, att minnas nära och kära...

Stöööörsta kramen från aka

Carolines hemligheter sa...

God morgon fina! Sådan vänskap som du beskriver är ovärderlig, när livet går upp kan man glädjas tillsammans och när det går ner så finns det alltid en trygg famn att vila i!

För mig har det varit väldigt skönt nu när mina föräldrar varit (är) dåliga att veta att det finns vänner omkring som alltid kommer att stötta. När det gäller mamma som har Alzheimers så vet jag ju att jag kommer att behöva stöd och omtanke framöver eftersom den sjukdomen bara går åt ett håll... Tyvärr har det gått ganska fort nu under hösten och det är en stor, stor sorg för mig och hela familjen.

Tack för dina fina och värmande ord, så fyllda av äkta omtanke och omsorg! Och jag skickar tillbaka styrka till dig och hopp om att du får mer hjälp på olika sätt framöver för det som är svårt i ditt liv!

KRAMAR

Ann-Louise sa...

Åh vad ledsen jag blir över att du inte få må bra. Att drabbas av bråck låter ont och får min influensa att känns ynklig...
Jag har inte orkat till min rakt den pga den men åker nog dit när jag piggat på mig för att "prata" med mamma! Det är just det jag saknar mest , att prata för hon var en klok kvinna!

Krya på dig fina.
Kram