söndag 19 juni 2011

Kladdkaksmuffins med chokladmousse...


Kladdkaksmuffins med chokladmousse som frosting...

Lagom till att helgen närmar sig sitt slut så har solen kikat fram igen här på Västkusten efter en natt med hällregn och en dag där det regnat mer eller mindre hela tiden. Vädret har hindrat oss ifrån att fortsätta att greja här hemma med huset idag och istället har vi varit iväg och uträttat en del ärenden nu på eftermiddagen som vi dragit på och snart blir det en film som avslutning på söndagen.

Förra helgen när jag fyllde år så bjöd jag på kladdkaksmuffins med chokladmousse som var uppskattade av gästerna och framför allt av sambon. De två senaste gångerna när jag bakat så har jag uppenbarligen varit för trött och tankspridd då jag haft svårt att få med alla ingredienser i smeten. Denna gång missade jag en dl mjöl vilket resulterade i att kakorna blev extra kladdiga, men som sagt de blev helt okej ändå så ingen skada skedd. Receptet hittade jag på någon blogg tidigare i våras och tänkte direkt att dem måste jag baka vid tillfälle. Kommer tyvärr inte ihåg vilken blogg det var på, men receptet kommer här!

KLADDKAKSMUFFINS MED CHOKLADMOUSSE
6 stora

Muffins:

100 smör
2 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vanilinsocker
1 nypa havssalt

Frosting:

100 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
3 dl vispgrädde
2 äggulor

Smält smöret och vispa under tiden hastigt ihop ägg och socker. Vänd i alla torra ingredienser och tillsätt det smälta smöret. Blanda snabbt samman blandningen till en smet. Grädda dina muffins i en muffinsplåt i ugnen på 200°C i cirka 10 minuter eller tills du ser att ytan börjar krackelera eller när ytan sjunker ihop i mitten. Låt plåten svalna och ställ in den i kylen (täckt med folie) över natten.

Bryt chokladen i bitar och lägg i en djup tallrik placerad över ett vattenbad. Smält på låg värme och låt sedan chokladen svalna helt. Vispa grädden i en bunke. Rör ner äggulorna i den smälta chokladen och vänd försiktigt ner chokladsmeten i den vispade grädden. Kyl den färdiga moussen i minst tre timmar eller ställ in bunken i kylen över natten.

Dags för servering! Ta ut plåten från kylen cirka 30 minuter innan servering och spritsa eller bred på frostingen på dina kladdkaksmuffins. Jag valde att dekorera med riven choklad, men det är ju valfritt och endast fantasin som begränsar vad man väljer att dekorera dessa godingar med!

Önskar Er alla en trevlig söndagkväll!!

Kramar Bella ♥

6 kommentarer:

Gittans Pysselsida sa...

Mums filibaba..detta måste provas

Ha en fin vecka...kanske slutar regna nu
Kram

Mia sa...

De bara måste jag baka!!!

Kram finaste Bella

A House With A View sa...

Tack för receptet Bella, sååå himla smaskigt det där såg ut!! Och stoooort grattis i efterskott!!!

Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

uh-huh-me.com / Nettan sa...

Mmm så GOTT! Ska testa ditt recept någon dag!

Ha en toppenvecka! Kram

millandante sa...

Åh, just nu är det den där stunden på dagen då sötsuget sätter in... du kommer väl över på en fika om en stund och tar med dig ett par sådana??:) Jag bjuder på kaffe m.a.o hahaha...;)

Vilken fin avslutning ni hade på jobbet!!

KRAM

Anna/Rackarungar sa...

Men hallå, vad smarrigt. Ha en fin midsommar du med! Är allt lite avis på din fina bok. Kram Anna