onsdag 22 juni 2011

Trädgårdsnytt...


Skifferplattorna som legat i gången fram till huset är borta, tycker det är jättefint med skiffer på rätt plats, men då vi ska bygga ny trappa och altan så ligger den gamla gången fel så plattorna har nu kommit till användning hos goda vänner som ska bygga ny grillplats...


Sambon har idag markfyllt och grusat gången...


och börjat riva upp den gamla kantstenen...

Det ser inte mycket ut för världen idag, men om ett par veckor kommer förhoppningsvis den nya trappan och altanen vara på plats liksom ny kantsten runt om i trädgården. Vi ska byta ut de gamla så att vi får en och samma sort överallt i trädgården längs med gångar, runt rabatter och vid altanen. Då hoppas jag att jag hunnit måla dörren liksom de fönster som fortfarande är blåa vita och skrapat alla fönster...


I rabatten jag grävde upp en massa växter i för några veckor sedan hittade vi jordgubbar idag, bakom vår klängros så stack det fram ett par plantor med de goda bären...


Har något som mer eller mindre kan liknas vid en djungel på altanen där alla uppgrävda växter står i krukor i olika storlekar och i min kamp för deras överlevnad så glädjs jag nu över dessa blåa blommorna som lyser upp vår uteplats...


Är inte så bevandrad i växtriket så är det någon av Er som vet vad detta är för blomma??

Så här ser den ut innan den slagit ut helt?


Hittade penséer som börjat blomma i både gräsmattan och i en kruka som stått tom hela våren idag, allt ska man inte förstå, men att vårens violer kom till midsommar i år är uppenbart...

Blev så glad när jag kom hem idag och såg att allt ogräs på uppfarten var borta, det var nästan mer grönt än grått nu det sista då vi inte orkat och hunnit hålla efter det, stort TACK till sambon som legat på knä i flera timmar!!

Gissar att de flesta av Er har fullt upp med förberedelserna inför den stundande midsommarhelgen, vi ska åka ut med båten till Gullholmen som vanligt så vi har varit ute och hämtat in båtporslinet och diskat det ikväll, förberett packningen inför morgondagen och skrivit handlingslista. Blir bara jag och sambon i år så vi tar det ganska enkelt, vilket känns skönt med tanke på att vi ska handla på vägen ut till båten. Inte helt genomtänkt att handla dagen innan midsommar på det köpcentrum där väldigt många av alla de som ska ut till kusten stannar för att inhandla sin midsommarmat då det är det sista stora köpcentrat innan man kommer ut i de små samhällena, men så får det bli i år och med självscanningen och lite god vilja så kommer det säkert gå bra!

Nu är klockan mer än vad det borde så jag säger go natt och förhoppningsvis så kommer det ett inlägg imorgonkväll ifrån Gullholmen efter årets första båttur. Inte likt oss att göra premiärturen till midsommar, men med en trädgård och ett hus som renoveras så har tiden helt enkelt inte funnits tidigare i år.

Kramar Bella ♥

6 kommentarer:

Monikas Lugna Vrå sa...

Men visst är det lupiner du menar ? Dom höga blå/lila ?
dom sprider sig överallt bara så du vet, brukar göra sig mycket fint i stora slänter tycker jag
mvh monika

Monikas Lugna Vrå sa...

nämen nu är jag ute och cyklar, inte var det lupiner inte, dom har helt andra blad...ooopss. sorry, har nog inte så mycket blomvana ser jag.
monika

Mia sa...

Kommer bli superfint när det är klart!!!

KRAM

Helgi sa...

Åh vad vackert det ser ut! Jag skulle gärna höra mer om byggandet. Jag skulle kunna erbjuda en morot om du ville skriva lite på ett byggforum jag jobbar på.

Hör gärna av dig på mejl om du vill veta mer, helgibyggla@gmail.com

Vänliga hälsningar
Helgi

mitt skärgårdsliv sa...

Snyggt det blir i gången! Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med vad växten heter, är inte så bra på blom namn! Låter härligt med båttur i midsommarhelgen, önskar er en riktigt trevlig helg!

alegni sa...

åh, det kommer att bli så fint hos er när ni blir klara med gården!
jag gillar också skifferplattor och skulle själv vilja ha sådana, men vår gård är så ojämn och består av lerjord, vilket betyder att den lever och rörs under vintern/våren, så några stenar kommer det aldrig att bli här, tyvärr.
vi åker till stugan och tar med oss goda vänner i morgon, men återvänder redan på lördag p.g.a. annat program på söndag. hoppas ni också för en trevlig midsommar!
kram
ingela