onsdag 1 juni 2011

Bröllopsdag, allergichock och helgläsning...
Mari Jungstedts nya bok får bli min helgläsning denna långledighet efter att jag hittade den på ICA Maxi för endast 149 kr idag...

Vill börja dagens inlägg med att gratulera mina föräldrar på deras 37-åriga bröllopsdag!! Stort grattis och tack för den trevlig lunchen vi åt tillsammans idag ute i solen nere vid hamnen!

Blev inget inlägg igår då jag helt enkelt inte kunde sitta framför datorn eftersom mina ögon var både svullna och ömma efter en allergichock tidigare på dagen. Har aldrig varit med om något liknande tidigare och blev lite smått rädd när halsen svullnade och det kändes som om jag hade värsta halsflussen och båda ögonen svullnade upp och blev läskigt stora, röda och fyllda med genomskinlig gele. Fick också som en vätskefylld blåsa under varje öga som var 1 cm höga och ett par cm breda, såg ut som en hamster i ansiktet. Blåsorna sjönk ihop framåt kvällen och kvar var något som såg ut som blåmärken och hade man inte vetat bättre så såg det ut som jag hade fått två blåtiror, svullnaden i ögonen och irritationen blev också bättre under gårdagskvällen, men jag har inte kunnat använda linser idag och det skaver fortfarande varje gång jag blinkar, men förhoppningsvis så är det bra imorgon. Vet inte helt säkert vad det var jag reagerade på, men tror att det var en nektarin jag åt efter frukosten på jobbet, har aldrig reagerat på nektariner innan, men det är det enda jag kan komma på som skulle kunnat orsakat den kraftiga reaktionen.

Har roat alla runt omkring med att gå i mina gamla glasögon som är minst 7-8 år gamla idag, använder aldrig glasögon utan har alltid linser så jag har inte brytt mig om att skaffa några nya bågar med glas med rätt styrka, men det kommer jag göra nu, för det var inte kul att gå i glasögon med fel styrka och självklart bör man ha ett par fungerande glasögon.

Nu väntar fem dagars ledighet från jobbet, så mycket ledigt kommer det dock inte bli för jag ska ägna helgen åt fönstermålning. Började måla utsidan i påskhelgen, men sen har den senaste tidens dåliga väder på helgerna hindrat mig från att fortsätta så det är hög tid att ta tag i målningen igen och det utlovade vädret med sol och värme passar ju perfekt för målning och sen får det bli ett par sköna stunder i solstolen med Mari Jungstedt senaste bok som jag hittade på Ica Maxi idag.

Hoppas ni alla haft en bra dag och på återseende imorgon!

Kramar Bella ♥

8 kommentarer:

Anonym sa...

Obehagligt med allergischock!! Hoppas du mår bättre..

Kram Goa Bella

Susanne sa...

Skönt med långledigt, tyvärr måste jag jobba som vanligt :( Hade gärna varit ledig ett par dagar då jag är såååå trött!!
Jobbigt med allergi, lyckligtvis har jag inga problem med det :)

Kram och sov gott

Anonym sa...

Hmm.. Inloggad men blev anonym ..

Mia med vaniljochsocker .. Kram

milla-andante sa...

Fy så obehagligt Bella... och just att inte veta vad som orsakade det.

Måla och läs och njut dessa soliga dagar de säger att vi har framför oss!
KRAM
37 år... wow!

♥Mitt Lilla Krypin♥ sa...

Hej Bella!

Hoppas att din allergiska reaktion nu har lagt sig. Förstår att det har varit fruktansvärt jobbigt :(

Hoppas att du ändå kan njuta av din ledighet :) Läs, njut och bara va :)
Också lite fönstermålning där emellan ;)

Önskar dig en härlig ledighet.

Kram Carolina

Helenas loggbok sa...

Fy vad läskigt med en sådan reaktion. Förstår om du blev rädd! Min tjej är allergisk mot fisk och vi borde ha betapred hemma, men har inte det. Hoppas du piggat på dig tills idag!
Vad kul med en ny bok av Ljungstedt, den bara måste jag läsa i sommar. Gillar hennes böcker.
Ha en skön "Kristi hemmelsprätt"!
Kramar
Helena

Marie sa...

Hoppas allergin är bättre idag och att svullnaden gått ner!
Läskigt att inte veta riktigt vad du reagerade på... min jobbarkompis dotter hade en liknande reaktion nyss och hon visste inte heller..men hon hade ätit kiwi och trodde att det kanske kunde vara det?

Åker ni ut med båten i helgen??
kramar!!

Annas inspiration sa...

Usch, vad otäckt med allergichock!
Hoppas du inte behöver uppleva det igen!

Många kramar & hoppas boken bjuder på trevlig läsning :-)