måndag 6 juni 2011

Nationaldagen...
De blågula flaggorna har vajat för vinden runt om i vårt land denna 6 juni och firandet av den svenska nationaldagen och även svenska flaggans dag tycks bli större och mer utbrett för varje år, till en början var det svenska flaggans dag som firades den 6 juni, först 1983 fick dagen status som nationaldag och det är nu sex år sedan 6 juni blev helgdag - Grattis Sverige!!

Vår flaggstång behöver både skrapas och målas och flaggan lagas med ett nytt snöre så det blev ingen hissad fana framför vårt hus idag, men prästkragarna som jag flyttade i torsdags har nu slagit ut där de står i sina krukor så i min kamp för de omplanterade växternas överlevnad ser det ut som jag vunnit första ronden och det gillas...

Årets nationaldag har varit vilodag där enda akiviteten förutom lite tv:n tittande, slösurfande och bokläsning varit upphängning av två tvättmaskiner, energin var lika med noll när jag steg upp i morse så det blev en dag för återhämtning och eftertanke. Det utlovade ovädret med risk för tromber tycks har försvunnit någonstans på vägen. Här på Västkusten kom det en rejäl regnskur vid lunchtid tillsammans med några ordentliga åskurladdningar, men sen kikade solen fram igen och det har varit riktigt varmt under eftermiddagen och kvällen, oftast så brukar ju åskan "rensa" luften, men inte idag. 

Känner att jag nu efter snart fem dagars ledighet börjar komma ner i varv, kroppen slappnar av och viljan till att göra saker som jag normalt sett inte orkar med växer. Tankarna har snurrat idag och jag har vänt och vridit på möjligheterna för att hitta tid där orken finns för att göra dessa saker. Vissa dagar infinner sig en tomhet och längtan och idag har varit en sådan dag, det är både skönt och jobbigt på samma gång att stanna upp och känna efter.

Imorgon väntar en ny arbetsdag och vi går in i slutspurten på jobbet när det gäller boksluts- och deklarationsarbete tillsammans med momsinlämningar inom kort så det kommer bli hektiska dagar denna vecka. Nu gör jag en tidig kväll och säger go natt och hoppas på att ni haft en skön långledighet och firat vår svenska nationaldag på bästa sätt!

Kramar Bella ♥

2 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det blev som en minisemester, riktigt skönt har det varit. Blev jättevarmt efter att det regnade här också, börjar bli lite svårt och sova på nätterna. Vi firade inte igår heller, använde dagen till en slappardag.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Helenas loggbok sa...

Vad fint ert hus blir med nymålade vita fönster, men vilket stort och slitsamt jobb tills allt är klart! Vad duktig du är!
Vi firade inte direkt nationaldagen igår då det ju var vanlig skol och jobbdag. Nationaldagen här infaller 23 juni, dagen innan midsommar, vilket gör att vi kommer kunna åka till Sverige över midsommar. Jättemysigt!
Ha det gott!
Kramar
Helena