torsdag 30 juni 2011

Sol, bad, intressant samtal och regn....


Vad jag älskar detta ljuvliga sommarväder, det gör mig glad i sinnet och värken i min kropp är aldrig så bra som när det är så varmt, I like it!!

Efter jobbet idag så åkte jag ner till en badplats några kilometer ifrån där vi bor som det inte brukar vara så mycket folk vid, skönt när man vill ha lite lugn och ro och bara ligga och vila på klipporna och höra havet brusa...Lite trist var det dock att solen gick i moln tio minuter efter jag kom dit, men trots det mulna vädret så var det varmt och gott och jag passade på att bada i havet och "sola" på klipporna...

Från strålande sol och högsommarvärme till spöregn och svalare temperaturer på bara ett par minuter, väderväxlingarna har varit stora idag och ska man tro väderprognosen så är det nu slut på de senaste dagarnas värmebölja för den här gången så jag är glad att jag tog mig iväg ner till havet efter jobbet och badade. Som ett litet barn så älskar jag fortfarande att bada trots att jag passerat 30-strecket för flera år sedan.

Ibland behöver man inte tjuvlyssna för att höra vad andra människor säger till varandra, ibland går det helt enkelt inte att undgå att höra vad folk säger då det pratar med höga röster. När jag låg ute på klipporna idag hörde jag två äldre damer disskutera om hur det var förr, dels hur det såg ut i närheten av där vi var idag, hur det lilla samhället hade både post, lanthandel, kiosk, skomakare mm och jag bara älskar att höra historier från förr. Faschineras över hur det var för 50-100 år sedan. Hur samhällen fungerade och hur människors liv såg ut, helt enkelt hur man levde innan jag ens var påtänkt. Den ena damen hade släktforskat och berättade så mycket intressant om sin familj, hade kunnat lyssnat precis hur länge som helst. Påmindes om att jag måste ta upp intresset med släktforskning vid tillfälle, tror dock inte att min familjs historia är lika intressant och innehållsrik som den gamla damens, men man vet ju aldrig var man hittar när man väl börjar att leta sig bakåt...

Sambon är fortfarande ute med båten och när jag pratade med honom för en liten stund sedan så kunde han inte ha det bättre sa han, skönt för honom att få njuta till max av sina första semesterdagar!!


Nu ska jag göra iordning lite mat innan Sommar med Ernst börjar på 4:an!
Kramar Bella ♥

8 kommentarer:

Nyanser av vitt sa...

Vilken underbar badplats. Förstår att du trivs där.
Kram Agneta

Susanne sa...

Underbara bilder, du är riktigt duktig på att fotografera.
Här mulnade det också på och blev riktigt kyligt, faktiskt iktigt skönt att få svalka av sin varma kropp efter en dag i ett stekhett kök ;)
Hoppas värmen hittar tillbaka till helgen bara :)

Kram och sov gott

LOTTAS HOME sa...

Härligt att du hann njuta en stund vid havet vännen! De gör gott för kropp & själ, ler.
Ha en mysig fredag!
Kram Lotta

Carolines hemligheter sa...

Vilken mysig stund för dig själv, visst är det spännande att få ta del av andra människors historier sådär lite på avstånd! Höra om deras erfarenheter, liv och tankar och vara som en "fluga på väggen" en liten stund :-)

Hoppas att du får en skön fredag, stor kram!!!

alegni sa...

vilken fin plats du hittade!
släktforskning är intressant. min mamma har spårat vår släkt tillbaka till 1500-talet i vissa led. i dag ångrar jag att jag inte frågade mer av mina morförädlrar medan de ännu levde. lyckligtvis har vi en del foton och så har jag deras gamla gästböcker i min ägo. gästböckerna är ena riktiga skatter de med, och jag avundas ibland det rika sociala liv som mommo och moffa levde!
skön helg!
kram
ingela

Ann-Louise sa...

Vilka fina ställen ni har runt er! Skönt komma undan helt själv och bara vara en stund efter jobbet. Tycker du är morsk som badar redan ;-)

Ha en fin kväll.
Kram och tack för dina kommentarer!!

A House With A View sa...

Vilka fina bilder du visar Bella!!! Och jag är precis som du, uppskattar att lyssna till hur det var förr, hänförs över hur allt som varit lååååångt innan jag fanns i livet!!!

Önskar dig en riktigt fin helg!

kraaaaaaaaaaam aka

millandante sa...

Så himla fina bilder du tagit vid strandpromenaden!!! Du är duktig!
Och så härligt att du mår gott i värmen!
Spännande med släktforskning och att du har ägnat dig åt det, kan tänka mig att det är ett intresse som går i perioder. Mysigt att lyssna på äldres berättelser:)

Ha en fin helg Bella!!
Kram