fredag 17 juni 2011

Den perfekta sommaravslutningen med ribbåtsåkning...


Efter att alla deklarationer är inlämnade i mitten på juni (som byrå har man anstånd att lämna in senare) så brukar vi alltid ha sommaravslutning på jobbet och i år skulle vi till min och alla andras stora glädje få åka ribbåt inifrån stan ut till en kollega och grundaren av den redovisningsbyrå som jag arbetar på för en god middag och avtackning då han nu gått i pension...

På vägen ut stannade vi till på tre olika ställen och hade en typ av femkamp med olika grenar...



Här på Kråkön fick vi bl a tävla i att göra upp eld och att hoppa på styltor...


Vädret kunde inte varit bättre under gårdagen, strålande sol och varmaste dagen på länge...


Trots värmen var jag glad att jag hade på mig vindtät jacka under båtfärden, för i farter upp mot 60 knop så blåser det ganska kraftigt. Jag har åkt ribbåt innan, men inte så här stor och detta var definitivt inte sista gången. Vi hade ju som sagt otrolig tur med vädret och havet låg spegelblankt, men nästa gång jag åker skulle jag vilja har lite mera sjö för att få uppleva känslan av att åka så fort när det går större vågor...


Vi var alla överens om att resan gick alldeles för fort som det gör när man har roligt, men väl framme hos kollegan tävlade vi i den sista delgrenen i femkampen och segraren både korades och hyllades. Som tävlingsmänniska var jag så klart inte helt nöjd med att vara med i laget som hamnade på jumboplatsen, men den "sorgen" förbyttes snabbt till glädje när det vinnande laget inte bara fick pokal och skumpa att skåla i utan även fick dansa till smågrodorna till ljudet av de andra lagens skönsång...


Kollegan bor i en riktig idyll som fick mig att verkligen längta efter ett annat boende närmare havet, det är en av mina absolut högsta önskningar att få bo på en sjötomt...


Vi blev mottagna med både gott i glasen och goda snittar som tilltugg nere på stranden....


Smördegsnurror med bl a fetaost som fyllning...


Min favorit var utan tvekan dessa laxsnittar som var ljuvligt goda i sommarvärmen efter båtturen...


Enda smolket i bägaren var att jag för första gången i mitt liv blev biten av en humla när jag stod och fotograferade arbetskompisarna nere på stranden, kände hur något kröp upp för bröstkorgen innanför klänningen och när jag skulle ta bort den med handen blev jag biten och jisses så ont det gjorde, trodde i ärlighetens namn inte att det skulle göra riktigt så ont, men jag fick lite bedövningssalva och så gav det sig efter stund som tur var...


Den ena goda maträtten avlöste den andra under gårdagskvällen, vi började med en kantarellsoppa till förrätt...


Fortsatte med havskatt och färskpotatis till varmrätt som serverades med ett riktigt gott vitt vin som jag måste kolla upp vad det hette...


Middagen avslutades med den bohuslänska specialiteten äggost med björnbärskompott. Har inte ätit äggost så många gånger innan, men detta var utan tvekan den absolut godaste!!

Gårdagen kunde inte varit bättre och när jag nu sitter här inne i min fåtölj framför en tänd brasa som sprakar hemtrevligt och det blåser storm ute samtidigt som regnet piskar mot fönsterrutorna så blir jag så tacksam över att vi hade sån tur med vädret igår. Det gör verkligen halva upplevelsen när man ska vistas utomhus till havs. Är så klart extra trött idag trots att jag tog mitt förnuft tillfånga och stannade hemma under förmiddagen igår för att orka åka med på båtturen och att vara med under middagen, men detta var ett sådant tillfälle då det var väl värt att ta ut sig mer än vad kroppen egentligen orkar med och helgen kommer bli lugn utan några större måsten.

Vill avsluta dagens inlägg med att önska Er alla en riktigt trevlig helg och tacka mina arbetskamrater för en jättetrevlig gårdag!!

Kramar Bella ♥

12 kommentarer:

mitt skärgårdsliv sa...

Hejsan! Men å så härlig dag ni haft. Ribbåt har jag aldrig åkt skulle gärna göra det :) Vad massa gott ni ätit förstår att ni haft en helt lyckad dag! Önskar dig en trevlig helg!

Susanne sa...

Vilka underbara bilder....vilken dag :)
Hoppas du får en skön helg

Kramen

Ann-Louise sa...

Wow vilka bilder och vilken mysig avslutning! Tänk att få bo så vackert!
Ser att båten är sjösatt och jag kan väl bara upprepa att min dröm är att äga en båt...så du lever en av mina drömmar om somrarna.

PS. Vad kul att se lite foton på dig och sambon. Vet att du inte gillar synas men mig glädde det! Tror maken gjort en viktresa (förlåt om inte) och sånt beundrar jag mycket! Bra där, vet hur jobbigt det är! DS.

KRAMAR och njut av bohusböljorna ;-)

Helenas loggbok sa...

Vllken härlig sommaravslutning och vilka fina sommar-Sverige-bilder. Jag förstår att det verkligen var en lyckad dag på alla sätt.
Ha en jättemysig helg och hoppas du kan samla på dlg lite ork om det är jobbigt just nu!
Stor kram
Helena

Anne-Lie sa...

Vilken härlig avslutning! Alltid mysigt att åka båt o äta gott i trevligt sällskap.
Jag missade vår sommaravslutning pga av sjukdom, men så är det!

Trevlig helg och hoppas du får en skön helg!

Anne-Lie

Kia sa...

Vilken häftig avslutning och bra första pris. : )
Sjötomt ville vi också ha, nu bor vi 300 meter ifrån och det är jag väldigt glad för. Annars skulle jag inte kunna släppa ut barnen nån gång under året utan tillsyn. Finns för och nackdelar med allt.
Ha en toppen helg!
/ Kia

Carolines hemligheter sa...

Hej finaste Bella, först och främst TACK för dina goa kommentarer som alltid är mysiga att läsa trots att jag själv varit bedrövligt dålig på att kommentera den sista tiden!

Vilken underbar gårdag, låter som en toppendag från början till slut och det är mycket värt att få dela sådana roliga timmar med sina kollegor, det är viktigt att man gör mer än att "bara" arbeta sida vid sida! Ofta kommer man varandra närmare (kanske framförallt när alla fått ett glas vin innanför västen, hihi) vid festligheter och teambuilding :-)

Ha en lugn och skön fortsättning på helgen nu och hoppas att kroppen är på din sida idag efter en aktiv fredag men som du skriver, det var säkerligen värt eventuell fysisk "baksmälla" för att få ha en sådan mysig dag!

KRAMAR

Anonym sa...

Vilken fantastisk dag och såååå gott det ser ut, nästan så man hade velat vara en fluga på väggen! ;)

Ha en fin helg!
Kramar

Lena S sa...

Vilken toppendag ni fick och en massa god mat.
Förstår att du behöver vila i helgen men det är det värt ibland.

Kramis

Marie sa...

Vilken rolig avslutningsfest!
Lite annorlunda, gick det väldigt fort??
Hoppas du mår fint i dag! kram

cecce sa...

Wow!! Vilken dag! Vilken mat! Vilket paradis!!
Så skulle man bo:-)
Usch...att bli stucken av en humla låter däremot mindre trevligt. Har lyckats klara mig hittills. Har svårt för både humlor och getingar och försöker hålla mig undan så mycket jag kan:-)

Stor kram!!

MIN LYCKA ♥ sa...

Vilken mysig dag!
Ser dessa ribbåtar svischa förbi utanför sommarstugan ibland, men har aldrig åkt dom, kör nästan lite läskigt fort, men slipper ju åka till Liseberg då;)

Kladdkakemuffinsen med mousse ser syndigt gott ut!!

Ja visst blev huset bra!;) Vi är mycket nöjda!

Ha en bra dag!!//Marika