fredag 3 december 2010

Pepparkaksmuffins....





Pepparkaksmuffins med kardemummakräm... (Bilden är lånad ifrån arla.se och tyvärr lyckades jag inte förstora den utan att den blev lite suddig, sorry...)

God Morgon!

En efterlängtad fredagsmorgon är här och snart står helgen för dörren och ännu en arbetsvecka är avklarad. Är trött i kroppen efter gårdagens bassängträning, för första gången var jag under gårdagen med under ett helt pass och jag hade väl aldrig kunnat ana att jag skulle gå på vattengympa med ett gäng pensionärer vid 32 års ålder av annan anledning än rehab av någon idrottsskada, men så är nu fallet och jag gillar det. Det känns så skönt att vara igång även om jag än så länge inte får de positiva reaktionerna från kroppen, men det skulle ju enligt sjukgymnasten kunna ta upp till 3-4 månader så det är bara att kämpa på. Träning i varmvattenbassäng är utan tvekan det bästa sättet att komma igång på när man har en kropp som är i så uselt skick som min och igår var det extra varmt i vattnet, nästan 35 grader, såå skönt!

Imorgon åker vi till svärmor på middag, vi har som tradition att äta kalkon på första advent hos henne, men på grund av sjukdom fick vi ställa in förra helgen så imorgon gör vi ett nytt försök och håller tummarna för att vädrets makter inte sätter käppar i hjulet den här gången. Hoppas även på vi hinner åka förbi Lena för en kik i hennes mysiga butik på vägen till svärmor.

Det har blivit dåligt med julbak här hemma än så länge, men tänkte ändå dela med mig av ett recept på pepparkaksmuffins som jag hitta här och som jag hoppas hinna baka nästa helg.

PEPPARKAKSMUFFINS

Ingredienser
15 st
3 ägg
2 ½ dl råsocker
1 dl Arla smör-& rapsolja
250 g Arla Köket Kesella kvarg vanilj
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ msk pepparkakskrydda


Kardemummakräm:
2 dl Arla Köket ekologisk crème fraiche
1 tsk stött kardemumma
1 dl florsocker
   
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smör-& rapsolja och kvarg. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Fördela den i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler. Blanda crème fraiche med kardemumma och florsocker. Vispa till en fast kräm och klicka den på muffinsen. Garnera ev med röda bär.

Kramar Bella ♥

8 kommentarer:

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Äntligen en stund över för att kika in hos dig. Denna veckan har varit helt tokig. Sååå skönt med fredag och M. kommer hem igen.
Skönt med vattengympa, hoppas att det kommer kännas bra för dig.
Ha nu en riktigt skön helg och ta hand om dig!
Fredagskram Lotta

Mia sa...

Mums!!
Vi ska baka lussebullar mm i helgen och dessa ska absolut testas!

Ha en go fredag!

Kram

homebylina sa...

Åh, vad skönt med träning i bassäng och i varmt vatten. Vad roligt att du oxå orkade vara med hela tiden :o)Kom bara ihåg att lyssna på kroppen... Bakning..ja, här hemma bakas det titt som tätt tycker jag, kan ju bero på våra tre guldklimpar här hemma som hela tiden vill dega :o) Hoppas ni får en fin helg, ta hand om dig! KRAM Lina

Anne-Lie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anne-Lie sa...

Mmm det lät smaskigt, får se om baklusten dyker upp under helgen! Den butiken skulle jag vilja besöka, hoppas att du hinner det och får köpt något fint!

Önskar dig en skön helg, med vila!

Emma sa...

GLAD jag blir av att du tyckte om att vara med på vattengympan! : - ) Älskar också att vara i de nästan 35 gradiga vattnet. Hur gott som helst!!

Vilken mysig tradition ni har i er släkt att äta kalkon på första advent. Mums så gott : - ) Du får äta lite åt mig också ; - )

Pepparkaksmuffins gjorde jag härom helgen också väldigt gott! Det finns väldigt mycket som är just Gott! : - ) Hihi!

Ha en underbar helg tillsammans med sambon din!

MÅNGA KRAMAR

HOUSE of ADELA sa...

Å det där såg riktigt gott ut! Är så baksugen med, det ska bli lite gjort i helgen i alla fall! Ha det riktigt mysigt i kväll;)

Kram
Adela

Emilias sa...

Mm, de där såg fantastiskt goda ut :)
Måste provas!!
Kram Emilia