måndag 6 december 2010

It´s okej to not be okej...

I think that sometimes people have to cry out their tears to make room for a heart full of SMILES...

Att gråta är ett sätt uttrycka sin sorg och smärta på, men också ett sätt att lämna tragiska händelser och smärtsamma tankar bakom sig eller i alla fall ett sätt att få känslorna och tankarna på och kring det jobbiga att lätta för en stund, att gråta är ett sätt att göra plats för glädje i själ och hjärta, att gråta är inget fult, att gråta kan vara skönt och jobbigt på samma gång, att gråta är en av kroppens reaktioner på livets mest sorgsna, glädjefyllda och gladaste stunder, vissa av oss har lättare för att låta tårarna trilla ner för våra kinder och andra önskar att de kunde gråta, sen finns det dem som gråter, men inte fäller några tårar, denna befriande kroppliga reaktion är ingen självklarhet för alla, så även om det kan vara riktigt tufft att sitta där med gråten i halsen och kinderna blöta av salta tårar så tror jag man ska vara tacksam om man kan gråta...

Ingen av oss klarar av att ständigt vara på topp så glöm inte att det okej att inte alltid vara okej, döm inte dig själv för att du kanske är den som behöver en värmande famn, en extra klapp på axeln och några vänliga ord på vägen just idag, ta emot dem, en annan dag behöver någon av dina vänner ditt stöd och då finns du där som den goda vän du är...

Var rädd om dig...

Kramar Bella ♥

15 kommentarer:

LOTTAS HOME sa...

Såå fina ord vännen, och visst är det så sant.
Hoppas att din vecka börjat bra!
Bamse kram Lotta

mitt skärgårdsliv sa...

Så sant! Jag hör till dem som kan gråta och visst kan det ibland lätta mycket att få fälla lite tårar... Ha det bra, kram!

Uh-huh-me.com - Nettan sa...

Så sant så. Innan hade jag mycket lättare för att gråta vilket också var mer befriande när jag tänker efter!

Kramar!! Hoppas allt är bra med dig!

Susanne sa...

Jag har lätt för att gråta, både bra och dåligt ;)

Kramen

vitagavlar.blogspot.com sa...

Absolut! Det är nog bra att gråta och lätta på trycket! Befriande...
Hoppas du har en fin vecka!
Kram lisa

Lena S sa...

Jag har svårt för att gråta...brukar tänka att om jag börjar så slutar jag nog aldrig.

Kramis

Signe 1 sa...

Fint inlägg vännen!! Jag är en otrolig känslomänniskoa och kan gråta till alllt, t.o.m idol när det blir för känsligt och rörande;-)

ta hand om dig!!

kraam sofia

Carolines hemligheter sa...

Du skriver så bra Bella, med eftertanke och klokhet! Vilken sorg det vore att inte kunna gråta ut, på något sätt är det som ett reningsbad... Efter gråten kommer ofta en slags lättnad, det är lite som att vända blad... Att ta ett steg framåt! Jag gråter ganska ofta, ibland för min egen skull men ännu oftare för någon annans... Synd att gråten skall vara så tabubelagd för vissa, det är ju inte konstigare egentligen än att skratta så där okontrollerat och befriande som man gör ibland... Yin och Yang kanske man kan se dessa två känsloyttringar som :-)

Stor kram till dig!

Anne-Lie sa...

Du har så rätt Bella. Visst kan tårar lätta, men ibland skulle man önska att dom inte hade så lätta att falla! Men så svårt att minska kraven på sig själv, eller är det omgivningen???

Kram på dig

Ann-Louise sa...

Så sant det du skriver, ibland svårt att komma ihåg. Jag är en gråtande människa som gråter ofta. Både av glädje, ilska, ledsamhet, lättnad osv. Gråter när idrottsmän vinner och när nån sjunger vackert och så vidare. Min familj har vant sig nu...och tittar alltid på mig för att kolla tårarna ;-)

Vet inte om jag tackat för ditt fina paket!! En tur till Abu Dabi är på gång!!

(Min man läste kortet och trodde jag skulle ut och resa på riktigt ha, ha)

Kram och var rädd om dig!

alegni sa...

tack för dina omtänksamma ord inne hos mig och för det fina inlägget, vännen.
jag går igenom så många jobbiga saker just nu, och det värsta är att det bara är sådant som jag inte kan något åt... jag får bara vänta och hoppas på att allt ordnar sig till det bästa.
allt gott till dig!
kram
ingela

Helenas loggbok sa...

Vad fint du skriver. Så sant!
Jag gick igenom en väldig svår händelse i mitt liv för 7-8 år sedan. Då tog liksom mina tårar slut. Jag grät jämnt, men nu går det inte gråta. Hade nog behövt kunna det nu när vi har så jobbigt, kanske för att få ut lite rädsla som finns där inne hela tiden.
Stor kram till dig och tack för att du skriver och bryr dig så fint på min blogg. Det värmer!
Helena

Therese sa...

Så fantastiskt fina ord och för mig är de just nu vad som sker med mig.. Igår grät jag massor och efteråt kändes allt lite enklare, var som en befrielse.. Hoppas DU mår bra!!! Kramar och tack för dina tänkvärda ord..

Mia ☆ sa...

Vilket mysigt och vackert inlägg =) Träffade mig mitt i prick en dag som denna, när jag har ont och känner mig lite nere. Jag gråter inte ofta i vanliga fall, men graviditeten har ändrat lite på det.

Hoppas du får en mysig tisdag, kram!

camilla sa...

Så sant som du skriver! Och vad fint du beskriver det! Hoppas att allt är bra med dig Bella, hoppas du får en trevlig tisdagkväll! Kramar Camilla