lördag 4 december 2010

Ge bort en Julgåva från Unicef


Känner du någon som har "allt" och som du inte vet vad du ska ge i julklapp? Ett tips är att ge bort en gåva genom Unicef, du kan t ex köpa ett paket med 20 doser mässlingsvaccin och 40 doser poliovaccin för 97 kr och får även ett valfritt gåvobrev att ge bort till din vän som bevis på gåvan...

 Sitter i bilen på väg till svärmor i Borås och funderar som bäst på vad jag ska ge mina nära och kära i julklapp, tycker det är lika svårt varje år när de inte önskar sig något särskillt, självklart är det inga problem att bara gå och köpa något, men känns lite tråkigt att bara köpa något för att man ska och som personen inte önskat sig och kanske egentligen inte har så stor andvändning, nytta och glädje av och då slog det mig att man kan ju faktiskt ge bort en välgörenhetsgåva och hittade bl a gåvorna på bilden ovan från Unicef. När jag tänker på vad många männsikor runt om i världen som saknar mycket av det som för oss här i Västvärlden är en självklarhet känns en gåva oavsett storlek som en självklarhet, om man själv bara kan hjälpa till så att en människa i världen slipper leva i svält och med sjukdomar som går att bota så är det en männsika som fått bättre möjliheter till ett värdigt liv och lite är bättre inget och att tro att man ska kunna förändra hela världen själv är ju helt orimligt så bättre att hjälpa lite efter den förmåga man själv har!!

Nu närmar vi oss svärmor så jag passar att önska Er en trevlig lördagkväll innan jag måste stänga ner datorn!

Kramar Bella ♥

9 kommentarer:

Maleviks Rosenträdgård sa...

Smart å fint :)
S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

Välkommen att vara med :)
Håkan

cecce sa...

Det var ett bra julklappstips tycker jag:-)
Jag har knåpat ihop en liten receptfotobok med mina favoritrecept uner 2010 som jag tänkte ge bort i julklapp till några i familjen. Känns alltid roligt att ge bort något om man gjort själv:-)

Receptet på pepparkaksmuffins lät spännande. Hoppas jag hinner prova dem!!

Hoppas ni har en riktigt trelig kväll!!

Kramar

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Trevligt julklappstips, tack.
Hoppas att ni hade en riktigt trevlig kväll hos svärmor!
Kram Lotta

Carolines hemligheter sa...

Hej vännen! Hoppas att du har en mysig helg med nära och kära och att det inte är allt för kallt och ruggigt hos er! Längtar dock ner till Västkusten, resten av min familj kommer att fira på Skaftö i år då min syster köpt hus nära familjens sommarhus och nu kommer de att fira julen där vartannat år. För oss kändes det dock lite långt att åka hela vägen dit med Majken och Irma men jag kan ju bara tänka mig hur mysigt det blir med en riktig "Astrid Lindgren-jul" på kusten... Hur firar ni julen? Vi kommer att fira med Jimmys släkt och familj och det är alltid otroligt mysigt det också så det går nog ingen nöd på oss i år heller ;-)

Jättebra idé med den typen av julklappar, mitt hjärta klappar lite extra för ECPAT som arbetar mot sexhandel med barn i världen och jag kikade in på deras hemsida innan förra julen, skall nog göra det i år igen och beställa klappar därifrån.

Oj, nu skriker Majken!!! Måste gå :-)

Stor kram till dig!!!

MIN LYCKA ♥ sa...

Vilken smart present! Ska kolla på deras sida. Man har alltid några vänner eller familjmed som är lika svåra att köpa till varje år, som har "ALLT"!

Nu mår jag bättre, men är seg i kroppen. Inser att jobbet kallar imorgon och laddar batterierna genom att stressa upp mig själv. Om bara 2 heler till får vi huset och måste verkligen börja rensa och städa i lådor o skåp och kasta massor av saker...Blev stressad när jag helt plötsligt blev sjuk o mitt tidsschema sprack...men det löser sig;)

Jag måste besöka Kajsas skafferi någon dag efter allt fint du visat!

Hoppas Borås turen var bra och kör försiktigt! Kram

Signe 1 sa...

kanonpresent vännen!! smart och betydelsefull julklapp!

önskar dig en underbar andra advent och ta hand om dig!

stoor kram sofia

Helenas loggbok sa...

Hej!
Hoppas du haft en trevlig helg! Bra presenttips!
Tack för att du tänker på oss! Jag håller på att gå sönder av ovissheten. Livet kan ta oväntade vändningar när man minst anar. Julklappar blir inte så viktiga i år. Det viktigaste är att Jens blir frisk och att han inte drabbats av den hemska sjukdomen på C!
Stor kram
Helena

Anonym sa...

det är jättebra julklappar att ge bort, vi har ju så mkt saker. Om inte annat som komplement, ge en liten sak o sen en välgörenhetspresent.

jag har mailat dig.

kram

jessi

Johanna på UNICEF sa...

Hej!

Tack för din underbara bloggpost och för att du är med oss i kampen för varenda unge. Vi blir så glada!

Ps. Passar på att tipsa om vårt lilla nätverk bloggare för varenda unge. Kravlöst med viktigt. Kika gärna in på sidan!