torsdag 29 november 2012

Julmusik...

 
Tror bestämt det är dags att plocka fram julmusiken, årets julvärd Sarah Sawn Finers skiva Winterland från 2010 är en favorit, inte så klassiska julsånger, men riktigt bra låtar som man kan lyssna på om och om igen...
 
Har sett på både bloggar och Instagram att den första snön kommit till stora delar av landet, men här på Västkusten är det fortfarande barmark. Jag pratade med en kompis som jobbar i grannstaden ett par mil inåt landet förrut och där hade det kommit en decimeter snö under dagen och det snöade för fullt så kanske är det äntligen dags för oss här i Väst att också få njuta av ett vackert vinterlandskap. Det behöver inte komma så mycket snö, det räcker med ett tunt vitt täcke som lyser upp novembermörket.
 
Idag kunde jag inte hålla mig längre, utan julgardinerna i köket/vardagsrummet åkte upp och adventsljusstaken med blockljus står nu färdig att tändas när vi kommer hem på söndag.
 
NU: Invänta kvällens avsnitt av Solsidan!!
 
Kramar Bella ♥

5 kommentarer:

Kia sa...

Imorgon ska det städas och fram med ljusstakarna. Gardiner har vi inga men ska nog byta dom som tjejerna har vid sina sängar.
Jag fördrar äkta gran eller rättare sagt här kommer det inte in något annat! 
Ska ni på äventyr i helgen?

Kram Kia

Mickis sa...

Det är lustig.. det hade väl kommit ett löager med ca 5-6cm snö här i Thn idag på förmiddagen. Min pappa åkte till stugan i Rörbäck, om du vet vart det ligger? Strax innan torp fanns det inte en enda snöflinga & det var härligt solsken :-) Nu är vatten iaf avstängt OM snön o kylan kommer...

Jag har ställt upp ljusstakar & stjärnor & gjort en egen adventsljusstake :-) Nu är det väl dags att börja mysa :-)

Ha en fin kväll!
Kram :-)

Lotta sa...

Vad mysigt <3 Jag har också börjat fixa så smått och julmusik njuter vi av redan. Nu ska mossa och pepparkaksdeg fixas till helgen ;)

Låter ypperligt med bidrag till en resa när du fyller år!

Kram
Lotta

Helenas loggbok sa...

Solen kom fram en liten, liten stund så då kom orken och lusten fram för någon microsekund och mina stjärnor kom upp... Hoppas att ni får lite snö till 1:a advent för det blir ju så extra mysigt och stämningsfullt. I år är första gången det är lag på vinterdäck här i vårt land när det kommit snö. Blir väl ingen snö bara för det.... och lika bra det, för det ställer bara till problem när det inte är så vana! Vi vet inte hur vi gör med vilken klass barnen ska gå i när vi flyttar tillbaka till Sverige. W hamnar i 1:a på gymnasiet hur eller hur men vi vet inte med H. Jag tror det är bäst att gå som det skulle varit om vi alltid bott i Sverige och sen flytta upp en klass om det blir för lätt. De ligger ju hur som helst före i engelska, franska och tyska! H kan inte skriva svenska men pratar ju svenska så det går nog ganska fort att lära sig! W läser svenska på Sofia Distans för att bli behörig till gymnasiet.
Kram, kram
Helena

Fröken Fräken sa...

Här är det också barmark fortfarande, helt otroligt SKÖNT! För min del får snön dröja hur länge som helst!
Är du sugen på mer julmusik så har ju Sveriges radio nu startat sina julkanaler; Bjällerklang och Klassisk jul där det bara spelas julmusik!