onsdag 11 augusti 2010

Så vart man landkrabba igen...Årets semester börjar lida mot sitt slut, vi har gått i land efter våra semesterveckor på havet och det är med blandade känslor, älskar båtlivet till havs och har inga problem med att leva det primitiva och enkla liv som det trots allt blir på en båt, men samtidigt är det skönt att komma hem, sova i den egna sängen, få lite större yta att röra sig på och duscha i den egna duschen igen. Saker blir ju dock vad man gör de till, även om ytan inte är så stor på en båt så upplever jag en stor skillnad på hur enkelt och smidigt det funkat i sommar, vår nya båt är inte mer än två meter längre och drygt 30 cm bredare än den gamla, men vilken skillnad det blir i yta invändigt. Har känts hur "lyxigt" som helst i sommar jämfört med tidigare båtsemestrar.

Att vi nu har ett par års båtvana gör självklart att det "flyter" på på ett annat sätt när man är ute och åker, det är ingen "grej" att åka in i en hamn o lägga till även om det är lite trångt, att ankra i naturhamnar "bara" gör man på ett annat sätt nu än första sommaren och det positiva med det här är att det blivit mer tid över för avkoppling och njutning, tid som man tidigare använt till att oroa sig över hur man ska göra med olika saker. Jag har aldrig varit rädd för havet och har inte ont av att det går vågor när man är ute och åker, men jag har stor respekt för havet och naturens krafter.

Ikväll finns mina tankar hos min farmor som fick åka in till sjukhus idag, ska åka och hälsa på henne imorgon och jag hoppas så att hon kan få den hjälp hon behöver för att må bättre än hon gjort senaste veckan...

Kramar ♥

5 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Jag har också stor respekt för vatten men är ju uppväxt på sjön om somrarna så lite vågor känns bara skoj! Borta bra men hemma bäst säger de ju och den egna sängen är skön ;-)

Hoppas allt går bra med din farmor och att hon piggar på sig. Jobbigt när ens nära inte mår bra.

Kram

Mia sa...

Välkomna tilbbaka till oss landisar!

Kram

Cicci sa...

Hoppas att det är bra med dina farmor och att frisknar till sig snabbt.

Det måste vara skönt att sova i sin egna säng igen efter nån vecka tills havs. Men du kommer nog sakna vattnets lugna kluckande när man skall sova.

Många kramar

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Välkommen iland igen. Det låter som om ni haft en underbar båtsemester. Tack för dina gulliga kommentarer hos mig, blir så glad när du kikar in.
Stor kram till dig!
Lotta

vitagavlar.blogspot.com sa...

Ta hand om farmor! Hoppas hon piggnar på sig!
Kram Lisa