torsdag 5 augusti 2010

Marstrandsvisit...

Efter ett par dagar i Göteborg och en eftermiddag och natt på Källö-Knippla åkte vi idag in till Marstrand, Västkustens seglingsmetropol. Det här fina huset som har ett helt underbart läge åker man förbi när man kommer till Marstrand norrifrån, kan riktigt se framför mig hur huset är inrett i New England-stil på ett smakfullt sätt...
Något besök på Carlstens fästning där "Lasse Maja" är den i särklass mest kände fånge som suttit blir det inte i år, men däremot fick vi idag trevlig besök av min kusin med make och P & K ifrån Borås som var på väg hem efter några dagar här på Västkusten...
En mysig lunch åt vi innan vi gick ner till båten och drack kaffe, bara att konstatera att tiden går alldeles för fort när man har trevligt!!
Marstrand är en idyllisk trähusstad och det är alltid lika mysigt att gå längs kullerstensgatorna och titta på de pittoreska huset som jämfört med på andra öar längs med kusten här är betydligt större och färggladare och att det är här ön som sociteten tillbringat sina sommarmånader på sen 1800-talet är det ingen tvekan om...

I Socitetshuset som stod klart 1886 har det hållits många baler genom åren och görs så än idag, sommartid är Socitetens öppen som restaurang, bar och nattclub...
Har fått rapporter om att det regnar och åskar hemma så jag tror vi haft tur här på Marstrand idag, vinden har varit kraftig, men regnet har vi än så länge klarat oss ifrån. Att vi är på ön där sociteten tillbringar sin sommarledighet är det ingen tvekan om, här är det inte H&M-kläder som bärs av sommargästerna utan det är betydligt mer exklusiva märken som gäller, inget fel i det, men kontrasten mot öar som Åstol och Källö-Knippla där vi legat tidigare är stor.
Ibland gör både korta och långa avstånd, tidsbrist och annat att man inte träffar sina vänner så ofta som man vill och önskar, men när man väl ses så är det som man aldrig varit ifrån varandra och man tar vid där man slutade senast man sågs, det är så skönt att det kan vara så. Är så glad över att ha fått träffa både min kusin och hennes make och P & K från Borås idag, hoppas verkligen att det inte ska gå lika långt till nästa gång. Det bästa är ju att jag själv kan påverka så att det inte gör det :)
Imorgon är vår plan att ta oss ner till Utkäften en ö nedanför Marsstrand, vädrets makter och då framför allt kraftiga vindar har gjort att vi inte kunnat ligga i naturhamn så mycket som vi önskat i sommar, men enligt väderprognosen ska det bli svaga vindar och sol imorgon så nu satsar vi på ö-liv, vi byter ut restaurangmaten här på Marstrand mot konservburkar med köttbullar och ärtsoppa, sorlet från de andra båtarna i gästhamnet ska bytas mot ljudet av hav som brusar. Ska bli så skönt!!
Ta hand om er!
Kramar ♥

9 kommentarer:

Johi sa...

Underbart! Min J var på Marstrand i tis och hämtade vår båt. Vädret ser bra ut framöver, vi satsar på holme lör-sön, imorgon tar vi restaurang ;-) Kram

Emma sa...

Heej gumman! : - )

Hur mår ni? Ni verkar ha de underbart där ni befinner er!

Man blir så glad då man läser dina inlägg & varm i hjärtat. Ni verkar verkligen njuta till MAX av er semester : - ) Härligt!

Jill Johnson hörde jag live en gång på Liseberg & hon var sååå duktig & jösses vilken röst.
Väl att hon fanns där så hon kunde ta över för stackars Lotta.

NJUT helgen & stora Kramar

Cicci sa...

Åh, vad vackert Marstrand verkar vara! Dessa träbyggnader var verkligen pampiga.

Fortsätt nu njuta av er semester!

Många kramar

Zandra sa...

Men vilka härliga svenska sommarbilder du bjuder på! Det är nåt visst med den svenska sommaren, när den är som bäst dvs ;-)
Ja tiden går fort, trodde inte det skulle kännas så när man bara väntar o väntar men jodå hihi!
Njut vidare o hoppas du får en härlig fredag!
Kram

Mia sa...

Vilken UNDERBAR semester ni har haft!! Hade gärna varit med ;)...

Vi kollar oxå på båt....vill helst ha en Bayliner 2755 el 2855...

Ha en go helg till havs!!

KRAMAR

cecce sa...

Tack för dina fina rundvisningar kring västkusten. Jag blir så sugen på att åka med:-)

Själv börjar jag snart att arbeta igen. Jag börjar nu jobba fulltid så jag får väl se hur det går. Efter denna tuffa sommar känns det lite övermäktigt, men jag har inte så mycket val. Tror nog det ska gå:-)

Fortsätt nu njut av havet och konserverna!

Kramar!!!

Annas inspiration sa...

Hoppas ni får njuta av ö-liv!

Hur länge har ni varit i väg med båten? Jag hoppas vi hinner ut en tur nästa vecka.

Ha det så fortsatt bra1

Kramar Anna

Carolines hemligheter sa...

Hoppas att ni haft en skön helg till havs efter att ni lämnade Marstrand härom dagen och att vädrets makter varit på er sida!

Vi kom tillbaka till Stockholm igår och till ett riktigt långdraget åskoväder... Fast det är ju rätt mysigt det också om man får vara inomhus vill säga och kan kura ihop sig med tända ljus i soffan :-)

Stor kram & ha en skön söndagskväll vad du än tar dig för!

vitagavlar.blogspot.com sa...

Marstrandär så fint! Jag bor 20 min därifrån men har inte varit där iår. Skäms lite...
Kram Lisa