tisdag 31 augusti 2010

Bedömnngsteamet dag 1 - möte med arbetsterapeutenEfter en förkyld helg kände jag mig förvånansvärt pigg igår, nöjd över att jag lyckats bli nästan helt frisk på bara 3 dagar knatade iväg till jobbbet redo för en ny arbetsvecka. Tyvärr vaknade jag imorse med ont i halsen igen och efter mitt besök hos arbetsterapeuten kände jag att febern också kommit tillbaka så vid lunch insåg jag att det enda rätta var att gå hem ifrån jobbet, lite surt, men då vi ska på utbildning på torsdag kändes det vettigast att gå hem och försöka krya på sig så och vila så att jag absolut hinner bli frisk tills på torsdag, vill verkligen inte missa utbildningen, vi ska bli auktoriserade redovisningskonsulter enligt REKO på jobbet och utbildningen kommer handla om just detta.

Idag har jag alltså varit på mitt första besök hos bedömnigsteamet, träffade en trevlig arbetsterapeut kl 9 imorse och i två timmar fick jag sedan göra olika övningar och tester, dels fysiska moment där jag skulle bädda en säng, skära upp en fruktsallad och duka för två. Kan tyckas som väldigt enkla och kanske lite väl basic vardagliga saker att utföra, men vid tester som dessa kommer det fram ganska tydligt hur påverkad jag trots allt är av mina sjukdomar, tröttheten görs sig väl påmind efter en kort stunds ansträngning när jag själv inte kunnat välja när jag utför den ex byte av sängkläder, det är en sådan sak som jag gör när jag har en bra dag här hemma, har jag en dålig dag med dåligt med ork och mycket värk får jag låta det vara till nästa dag och när jag skulle göra fruktsalladen så blev det väldigt tydligt hur ont jag faktiskt har i mina händer när jag ska utföra sådana saker. Fick göra ett styrketest för mina händer och enligt mätskalan ska man ha 300 i styrka i vänster hand, jag hade 149. Då jag är högerhänt skulle min styrka i högerhanden varit något högre än 300, min var 139 och efter 10 sekunder hade den sjunkit till 51... Jag blev faktiskt förvånad, trodde inte det var så illa...

Fick även göra en mängd tester som hade med koncentrationen att göra, förmågan att kunna tänka och koordinera två saker samtidigt. Skulle ex läsa upp hela alfabetet och siffror blandat, A1 B2 C3 D4 E5 osv på tid. Sen läste arbetsterapeuten upp 5 siffror som jag skulle upprepa fast baklänges, sa hon 35841 skulle jag säga 14853, detta gjorde vi ett antal gånger med olika ex, sen var det osammanhängade meningar som jag skulle upprepas, ex regnig sko hittar gurka blå. En hel mängd olika tester av olika svårighetsgrader blev det så efter två timmar var jag heeelt slut, galet vad trött jag var efter att behövt koncentrera mig och utföra fysiska saker som jag inte van vid under så "lång" tid. Blev naturligtvis inte bättre av att jag har en infektion i kroppen, men förhoppningvis är jag snart på benen igen. Och även om det tar på krafterna att göra dessa tester så är jag glad över att jag får göra dem, på måndag är dags för ett 2 timmars pass med sjukgymnasten, vågar inte ens tänka på hur trött jag kommer vara efter det, men det tar vi då!

Sambon är ute med båten tillsammans med några arbetskompisar på konferens så ikväll är jag gräsänkling, gissar att dem just nu sitter och äter grillad fläskfilé i solen ute på Gullholmen och njuter av en fin sensommarkväll... Vissa har det bra :)
Hmm... blev ett långt inlägg det här, ja ja önskar Er i alla fall en trevlig kväll!!
Kramar Bella ♥

10 kommentarer:

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Bra kämpat idag med alla tester!
Hoppas verkligen du får den hjälp du behöver. Krya på dig!
Styrkekramar Lotta

Anne-Lie sa...

Åh vad spännande förmodar att du arbetar med siffor, hoppas du nu får chansen att bli aukt redovisningskonsult. Krya på dig!

Intressant att få läsa om din sjukdom, vilka tester du får gå igenom. Jag har själv två kroniska tarmsjukdommar, så jag är väldigt trött ibland och ofta ont i magen. Men det blir en livstil. Lycka till och ta det lugnt!

Sagagos sa...

Skönt att ett test är över! och att du genomförde det!
Lite kramar från ytterliggare en gräsänkling... men bara för att maken är i stugan och fixar så vi kan vara där när vi badat ;)

carinasjolund sa...

Önskar dig oxå en trevlig kväll :) Kram

House number 15 sa...

Hoppas att du hinner att friskna till på torsdag. Förstår att du blev helt slut efter alla tester men bra kämpat.

Krya på dig!
Kram C

VITA NYANSER sa...

Men goa du vad du får kämpa! Tänker ofta på dig då jag följt dig ett tag. Det är ju skönt att du får bli testad och bli tagen på allvar!!! Bra jobbat, det är jobbigt att vara trött och inte kunna koncentrera sig, och dessutom ha värk måste vara sååå jobbigt!

Skickar en STOOOR KRAAAM
L-L

alegni sa...

hoppas det kommer något gott av allt du får utstå med bedömningsteamet. kämpa på, vännen.
kram
ingela

Zandra sa...

Duktiga du, som kämpade igenom den första dagen hos arbetsterapeuten!
Hoppas du kryar på dej snabbat så att du är lagom kry till morgondagens utbildning!
Ja hösten är här och de känns helt ok för min del, jag gillar alltid början av hösten när kylan kommer och man får kura upp sej med tända ljus och mysa :-)
Sköt om dej tjejen!
KRAMAR

Emma sa...

Heej gumman!

Du är en figther verkligen som orkar & inte ger dig i första taget! Skönt att testerna kommit igång & förhoppningsvis snart är över. Håller tummarna för dig!!

IKEAs loppis hade verkligen varit roligt att besöka!! : - ) Ska du dit?

Hur mår du idag?
Solen skiner här & jag tror jag ska plocka lite utomhus och göra oss redo inför hösten som är här.

MÅNGA KRAMAR

uh-huh-me.com / Nettan sa...

Låter verkligen bra kämpat med testerna! Hoppas att något gott kommer ur det! Kram