lördag 2 februari 2013

Vacker vinterdag!

 
Idag väcktes mina vårkänslor för första gången i år, sol och några få minusgrader ute och gräset börjar skymta och när jag stack ut näsan för att få lite luft hördes fågelkvitter, underbart!!
 
 
Har suttit och bläddrat i den här tidningen och jisses så sötsugen jag blev, fick också en påminnelse om att det är snart är dags för årets tredje semlan innan det är för sent...
 
Trots att jag tillbringat större delen av dagen inne då jag fortfarande är hostig, trött och har ont i mina sår på magen så har jag varit ute och fått lite luft och så skönt det var med lite dagsljus och att känna solens förvånandsvärt varma strålar i ansiktet. Kände hur jag fick lite energi och lust till att göra saker efter någar mörka vintermånader där orken varit uselt dålig. Ser framemot våren och jag längtar efter att få plantera vårblommor, ta första fikan ute på trappan och att dagarna ska bli längre och ljusare
 
I höstas planterade jag lökar i krukor som under vintern stått i maskinhallen. Det var påskliljor, krokusar och pärlhyacinter och när jag kollade till krukorna för några veckor sedan hade de börjat sticka upp små gröna knoppar och det fina och soliga vädret påminde mig om att jag skulle gå in och kika om de fortsatt växa. Gissa om jag blev förvånad när jag kommer in och var enda lök är borta, där lökarna suttit är det små gropar i krukorna och det måste ju varit något djur som varit inne och fått sig en riktig brakmåltid, i över tio krukor fanns det inte en enda lök kvar. Någon som vet vad för djur som gillar växter så här på vintern och som kan ta sig in i en maskinhall? Tveksam till om jag kan beskylla den lilla musen som sambon tidigare i vintras hittade när han skulle byta sopsäck i garaget. Istället för att jaga ut den matade han den enligt honom söta musen med en köttbulle i bitar som den sanna djurvän han är :) Frågan är om musen ville ha lök till köttet?!
 
Januari har övergått i februari och under årets första månad har både jag och sambon blivit mycket bättre på att äta frukt och grönsaker och det är en vana vi kommer ta med oss in i denna månad, men självklart måste man unna sig lite gott också. Idag har jag bläddrat i nya Bakat tidningen och så mycket gott det fanns. Så fort jag blir frisk måste jag baka något, det var länge sedan nu!
 
Snart börjar första deltävlingen i årets Melodifestival och jag kommer sitta klistrad, var så säker!!
 
Önskar dig en trevlig lördagkväll!
 
Kramar Bella
 
 
 

8 kommentarer:

Kia sa...

Skumt att nån tar lökarna som är inne?? Ingen aning om vem el vad det kan vara?
Vår feeling fick jag idag på promenad med Zigge. Solen lös och vägen var helt torr på en lång sträcka med grus på sidan. Då kändes det som man skulle ta fram cyklarna!

Ha en toppen kväll!
Kram Kia

A House With A View sa...

Vilken vacker bild!! Näää vad trist att lökarna äts upp... Hos oss har vi en hel del rådjur som äter och hur vackra de djuren än är så blir jag såååå himla sur:(((

Kraaaaaaaaaaaaaam aka

Postadress Torslanda sa...

Åh vad härligt med vårkänslor. Läser om det här och där fast jag har inga ännu. Känns som l å n g t kvar. Riktigt långt. Hoppas att du mår bättre med hostan!

Home2tiny sa...

Lite vårkänslor får man allt när solen tittar fram o fåglarna kvittrar. Att baka är ren o skär avkoppling för mig o killarna blir överlyckliga när det doftar nybakat. Ha en bra start på veckan o skönt att läsa att du känner dig bättre. Kramisar Tina

Helenas loggbok sa...

Vad knepigt med lökarna. Om de står inomhus kan det ju inte vara ett allt för stort djur (hoppas jag i alla fall!!).
Hoppas ni finner ut vad det är!
Härligt med fint väder. Det känns som det var länge sedan vi hade sol här i Luxmeburgland. Det är bara grått, grått, grått och trist mest hela tiden tycker jag. Jag längtar efter lite sol!
Hoppas du får en bra start på veckan och tack för att du håller tummarna för mig!
Kram
Helena

Villa Ell sa...

Vem lök-snattaren är, vet jag inte?! så skumt!
Skönt att du känner dig bättre :-)
Igår var det mer vårkänslor här för idag har det bara vart grått men jag drog med mannen på en långpromenad, så härligt det är efteråt!!

Kram Sandra

cecce sa...

JAAA! Nu längtar vi efter vår!!:-)

Köpte tidningen Hembakat i helgen. Där fanns också mycket gott! Såå inspirerande med dessa baktidningar! Tänk att få jobba med något sådant? Himmelriket typ:-)

Kram Cecce

Susanne sa...

Visst är det härligt att man kan ana vår i luften, fick bilder från Malmö där vårlökarna redan tittar fram. Så du har också fått denna hosta...jobbigt men min börjar faktiskt avta nu efter tre veckor.

Kram på dig