lördag 7 april 2012

Påskfirande o Kuba souvenirer...


Det har inte blivit så mycket shopping på vår resa, men några typiska Kuba souvenirer fick följa med hem i resväskan...Spelande och cigarrrökande trägubbar fanns i olika storlekar lite här och var på ön...Registreringsskyltarna på Kuba finns i olika färger beroende på vem det är som äger bilen den sitter på, t ex gul - privatperson, blå - statligt ägd, vit - governments minstrar och andra viktiga statliga personer och svart som den vi köpte och som jag tycker var snyggast sitter på diplomatbilar...Gamla bilar är ju något som är typiskt för Kuba så två träbilar i typiska modeller fick också följa med hem som minne...


Två färgglada maracas kunde vi inte heller motstå när vi var inne på en marknad i Havanna...

Jet-legade efter en lång hemresa börjar vi så sakta bli människor igen, men jisses så trötta vi varit sen vi landade på svensk mark och så kallt det är här hemma. Från 30-gradig värme till snö och nollgradigt, inte så förvånande med tanke på att det står april i almanackan, men nog längtar man tillbaka till Karibien och de sköna lata semesterdagarna vi nu lämnat bakom oss.

Efter två dagars vila har vi idag varit hemma hos mina föräldrar och ätit en smarrig påsk-lunch och förutom mina föräldrar även träffat farmor, min bror och svägerska. Trevligt var det som alltid och kul att få uppdatera sig lite om vad som hänt här hemma.

Påskaftonskvällen kommer tillbringas hemma i soffan med att gå igenom alla foton ifrån resan och så ska jag självklart börja skriva blogginlägg om vår semester!!

Kramar Bella ♥


3 kommentarer:

Rosie sa...

Välkommen hem! Vilka fina souvenirer ni hittade, kul med något som är lite mer ens eget och inte saker som alla andra har...

Helenas loggbok sa...

Välkomna hem! Säger jag som är i Sverige just nu! Förstår om ni fryser. Jisses vilket påskväder det blev. Mer snö än när vi var hemma i julas! Inte precis så som man hade önskat sig, men bara att gilla läget!
Vilka fina saker ni tagit med er från er resa. Förstår att ni har haft det hur härligt som helst. Mysigt att träffa nära och kära efter er långresa och få visa alla foton och berätta om det ni varit med om!
Ha en fortsatt härlig påskhelg!
Kramar
Helena

Mickis sa...

Vilka fina, mysiga saker ni köpt :-) Älskar nummerplåten..

Förstår att du ärt sliten av hemresan & sen komma hem & få detta kraftiga väderomslag... det tar på kroppen...

Hoppas ni fick en mysig påskaftonskväll i hemmets lugna vrå & att påskdagen blir riktigt mysig!
Kram