fredag 19 februari 2010

Snöstormen tilltar...


Vårkänslan har till viss del infunnit sig i vårt hem med hjälp av lite rosa blommor och dukar, men ute är det i allra högsta grad vinter denna fredagkväll då snöstormen tilltagit de senaste timmarna...
Klass 2 varning är utfärdad och allmänheten uppmanas att stanna inne, vad här det som händer denna vinter här i södra Sverige?? Gissar att de som bor längre upp i landet tycker vi är lite väl gnälliga här nere vid det här laget, det vi upplever är ju faktiskt den där "riktiga" vintern som vi alltid vill ha när temperaturen ligger runt nollan eller på plussidan och gräsmattorna lyser gröna även vintertid. Även om jag gillar vintern så känner jag att det räcker med snö nu, längtar sjukt mycket efter att få höra första fågelkvittret, se knoppar brista och sitta vid en solvägg och ta första utomhusfikan, men hur mycket man än vill så går det ju inte att påverka vädret så det är väl bara att fortsätta elda i brasan och sitta inne och kura med tända ljus och se på snön som virvlar runt utanför fönstret och inte tänka på morgondagens skottning som väntar efter en natt som det enligt prognosen ska komma närmare 30 cm nysnö.
Helgen är här och sambon har ikväll tillagat en jättegod rådjusstek som intagit tillsammans med ett glas rött. Let´s Dance och självklart OS kommer att visas på tv:n denna fredagkväll, planen är ett IKEA besök tillsammans med bästa K imorgon, men det känns ju lite osäkert om vi verkligen ska ge oss iväg, får helt enkelt se hur väderläger är imorgon.
Vill önska Er alla en riktigt trevlig helg!!

12 kommentarer:

Johi sa...

Ja fy vilket väder det är nu. Vi kurar inne och har ställt in det mesta av helgens planer. Skulle gärna också vilja till Ikea men då måste du köra riktigt försiktigt! Kram

homebylina sa...

Så mysigt ni ser ut att ha det :o) Ja, nog blir det till att stanna inne allt i morn, det sägs att vi här uppe i dalarna ska få 40cm snö i helgen!! Tapetsering av stora tjejens rum och sy klart flaggspel står på listan så jag kommer inte gå sysslolös, sen blir det självklart melodifestivalen! Ha en fortsatt mysig helg! KRAM Lina

Therése sa...

Vilken mysig bild med tända ljus och fina tulpaner!
Och jag håller tummen för att du verkligen kommer iväg till Ikea imorn ;-)
Ha en fortsatt mysig helg nu...kram!

Carolines hemligheter sa...

God morgon! Hoppas ni sovit gott och inte blivit insnöade under natten... 30 cm nysnö är ju jättemycket, det här börjar ju likna rena, rama Sibirien ;-)

Ha en härlig lördag i alla fall bland all snö, massa kramar!!!

PS. Härlig bild :-) DS.

Drömvillan 2009 sa...

Hej Bella!
Tack för din kommentar på min blogg! Roligt! Och på så sätt hittade jag ju din!
Nu ska jag läsa runt lite här.
Hoppas du får en fin helg!
Kram Anna

mariaemb. sa...

Haha, jo lite gnälliga är ni nog här i södra Sverige! ;) Jag tycker att det är jättehärligt med en ordentlig vinter och dessutom lär det nog vända snart, i mars kommer det börja smälta och snart har vi gröna gräsmattor och flyttfåglar! :) I norr där jag kom ifrån gick inte isen för ens i början av M A J!! Det kan man kalla ångest! :)

Ha en riktigt fin helg!
Stor kram

cecce sa...

Hej!
Näe!! Rådjursstek var länge sedan jag åt! Får jag komma??:-)

Har en liten sak till dej i bloggen i dag! Den är du värd!

Kramar!

milla sa...

Hej, kikar in för 1:a gången efter att Cecce givit dig en Award...nyfiken som jag är. Ville bara säga hej;)
Milla

mitt skärgårdsliv sa...

Det blir nog att mysa inne denna helg! Tycker det räcker med snö för i år! God fortsättning på helgen!

jessi sa...

Gillar se foton från ert hem, ser så mysigt ut! Jag ska bli bättre på fota här hemma, har tyvärr inte så mkt inspiration men det kommer väl!

Tack för att du frågar hur jag mår, just nu känns det ok. Jag har haft lite jobbigt sista veckorna och det tar på krafterna. (orkar inte gå in på bloggen för berör inte mig personligen utan närstående. därför vill inte skriva om det) Men jag är glad för vänner o arbetskompisar som stödjer. Livet är ju så det vet jag av erfarenhet att det går upp och ner. Det gäller att ta vara på livet och de dagar vi har. Idag stannar vi inne för av dagen för snön yr utanför och det är så kallt. -Film, schlager o god mat.

Hoppas ni får en mysig helg, trots vädret. Vi som bor neråt är ju inte vana vid så här mkt snö därför blir det ju kaos och svårare än uppåt som är mer beredda.

Tänk sen när våren kommer, har nog aldrig varit så efterlängad som i år!

kram

Fröken Fräken sa...

Ja, lite märkliga tycker vi allt att ni är ;-D säger jag naturligtvis med glimten i ögat. Jag kan liksom bara inte förstå att det blir så amslaget i södra Sverige av lite snö... kommer det 30 cm här så går man ut och skottar lite, sedan är det inte mer med det.
Med detta sagt är jag dock fruktansvärt trött på snön!!!

Annas inspiration sa...

Hej snäckan!

Vilken mysig bild från ert fönster.

Vädret gör mig tokig, snälla våren kom!

Hoppas att du har en bra dag, blev det IKEAbesök?