måndag 22 februari 2010

I sällskap av boken 1222 Över Havet...


Mitt sällskap i sjuksängen denna februarimåndag...

Vecka 8 och sportlov för alla barn i den här delen av landet och mer vinter än det vi upplever just nu är det väl knappast någon som kan önska sig av alla de sportlovslediga barn och ungdomar som nu kan njuta av div utomhusaktiviteter hela dagarna. Har hört att det ska vara ett nytt snöoväder på väg in över landet, men idag har det varit en riktigt fin vinterdag där solen kikat fram och gjort snön gnistrande vacker. För även om vi är många som är trötta på vintern och inte så vidare värst sugna på mer snöskottning så är det riktigt vackert ute och jag har bestämt mig för att faktiskt försöka njuta av vintern och inte bara gnälla över all snö nu, våren kommer väl förhoppningsvis tids nog även i år...

Har dock tyvärr inte kunnat njuta av denna vackra vinterdag då jag fick gå hem ifrån jobbet på förmiddagen då jag är genomförkyld och har feber. Kände mig hängig redan i förra veckan och i helgen och jag misstänker att snöskottningen igår satte ordentlig fart på det skräpet som fanns i min kropp. Har legat nerbäddad sen jag kom och sovit större delen av dagen, har läst lite i Anne Holts bok 1222 Över Havet som har en mycket passande handling i dessa snöovädertider.

När tåget mellan Oslo och Bergen en iskall februaridag spårar ur i närheten av Finse högfjällshotell råder full snöstorm. Enda utvägen är att evakuera de över tvåhundra passagerarna till det isolerade hotellet. Bland dem finns Hanne Wilhelmsen, tidigare kommissarie vid Oslopolisen, numera rullstolsbunden efter en skottskada i ryggen. Hon har med åren blivit alltmer folkskygg och undviker mänskligt umgänge. Men när en av gästerna hittas mördad redan första natten dras Hanne ofrivilligt in i fallet. Det blir en kamp mellan jakten på mördaren innanför hotellets väggar och den värsta snöstormen i mannaminne rasande utanför.

Har bara upplösningen kvar att läsa och kan absolut rekommendera boken som utspelar sig under ett par intensiva dagar, men innan sista sidorna ska läsas blir det Spårlöst på fyran och förhoppningsvis får jag sen sova gott inatt och slipper hosta allt för mycket..

3 kommentarer:

Helenas loggbok sa...

Hej Vännen!
Har ju inte läst hos dig på ett tag eftersom vi varit på semester, men jösses vad snö ni har där hemma i Sverige! Det är nästan lite synd att man missar detta, jag älskar snö om det får vara kallt och inte bara blaska som det gör många år! Håller med om att det bästa är nog att vända det till något positivt, man kan ju ändå inte påverka vädret!
Trist att du blivit sjuk, hoppas det fort går över!
Boken är helt super tycker jag. Jensa läser den just nu här hemma!
Ha det gott och krya på dig!
Stor kram
Helena

Lilla Vrån sa...

Den boken lät verkligen spännande!
Tur att det finns böcker när man inte är pigg och måste ligga nerbäddad.
Dina vinter bilder på det tidigare inlägget går inte av för hackor...det börjar nästan likna vintrarna här i norr.
Nu längtar jag tills det börjar töa...allt blir och känns mycket lättare då.
Ha en bra dag!
Krya på dig!
Kramar/Carina

jessi sa...

Härligt att ha en bra bok att läsa. jag väntar på leverans från cdon med 4 nya pocketböcker. de ingår i min kurslitteratur utöver mer faktaböcker. Det ska blir kul att läsa lite skönlitteratur med.

KRAM