onsdag 10 februari 2010

Sylvassa istappar...


Gick upp på övervåningen när jag kom hem efter jobbet och när jag tittade ut genom fönstret fick jag se alla istappar vid vår balkong som bildats sista dagarna, gick så klart o hämtade kameran, men att få upp balkongdörren kunde jag bara glömma, fick bara upp den ca 10 cm, men jag kunde sticka ut kameran och fota några av isformationerna med en darrig hand ...


Sen var det på med full vintermundering och ut och pulsa i snön som gällde för att ser hur det egentligen såg ut...


Som tur är så behöver vi inte gå under dessa sylvassa istappar för att ta oss ifrån huset så de kommer få hänga kvar tills det blir tögrader, vilket känns långt borta en kväll som denna då kvicksilvret i termometern åter sjunkit under -10 igen...
Sambon har idag bytt ut snö och minusgrader mot sol värme igen då han i skrivande stund sitter på ett plan på väg till Dubai. Så de närmsta dagarna är jag ensam hemma och har faktiskt inga större planer mer än att jag ska vila och försöka komma ikapp med sömnen och till helgen tänkte jag åka och köpa lite nya blommor, känner att det är dags att få in lite vårkänsla här hemma nu. Första tulpanbuketten ska inhandlas bättre sent än aldrig och så hoppas jag kunna träffa mina föräldrar på lördagen innan det är dags för andra delfinalen i årets Melodifestival.
Nu ska tvätten hängas och mer ved läggas in i braskaminen för att hålla värmen och sen är det go natt för mig denna onsdagkväll!!

7 kommentarer:

Stjärnor & Champagne sa...

Hallå goa vän...Tack för dom snälla orden hos mig, blir så glad. Vilka istappar, helt sanslöst. Dom är så långa...Rusta verkar ha mycket fint i år. Vi vill också ha den vita fina brandsläckaren. Det blir en tur till Rusta.
Kram till dig/ ANne

home by lina sa...

Skönt att ni inte behöver få de stora istapparna i huvudet ;o)Dubai låter helt uuunderbart, mamma och pappa var där för många årsedan och blev väldigt förtjusta i detta "guld"-land..för mycket guld finns det! Jag fick genast en idé att köpa den vita brandsläckarn på rusta och sedan spraya en svart stjärna på...det kan väl bli snyggt? :0) ha en fin dag! KRAM Lina

Linruz sa...

Huuu vilka läskiga men samtidigt fina.
Tur att de inte hänger så att de kan ramla ner på er.
Ha en bra dag.
Kram Lina

According to Nicky sa...

Oj vilka istappar!! Det är väldigt fint med vinterlandskap, men jag längtar så mycket efter vår och värme...känns väldigt avlägset nu med all snö och kyla.

Ha en bra dag! Kram/Nicky :)

Susanne sa...

Riktigt otäckt med alla dessa istappar som hänger överallt. Idag skiner solen här och det bara rasar från taken!!!

Hoppas du har en bra dag vännen
Kram Kram

Fröken Fräken sa...

Det var rejäla istappar! Här har vi inga sådana för det har inte tinat en endaste liten sekund. Men snöhögarna här är enorma!
Dubai, det låter inte dumt!

Johi - drömmar om vanilj sa...

Såg såna idag hemma hos svärisarna - läskigt o coolt! Kram