måndag 1 februari 2010

1:a februari...1:a februari är här och en helt ny månad ligger framför oss, 28 dagar fulla av möjligheter. För egen del är almanackan än så länge ganska tom, båtmässan i Göteborg ska besökas och lördagkvällarna är som jag skrev i går vikta åt årets Melodifestival, men annars är inte så mycket inplanerat.
Vissa dagar gör sig mina sjukdomar mer påminda än andra och denna måndag har varit en sådan dag då jag helst skulle velat ligga kvar i sängen och dragit täcket över huvudet, orken har varit lika med noll och värken i huvudet och kroppen värre än vanligt. Blir så frustrerad över hur det begränsar mig och att jag inte kan göra så mycket åt det, har dock ett helt annat lugn i mig själv nu jämfört med för ett år sedan och gör inte så stor grej av att jag vissa dagar mår riktigt skräp, bättre att lägga energin på att vila och ta hand om mig än att lägga onödig energi på att bli arg på att min kropp strejkar. Självklart är det inte alltid enkelt att alltid tänka "rätt" , men vet ju att det går upp och ner och det är något jag får leva med och då får jag göra det bästa av det...
Nu blir det lite bloggläsning framför Halv åtta hos mig och Familjen Annorlunda innan det är dags att krypa i säng!!

13 kommentarer:

Karin sa...

Hej gumman!
Så jobbigt att behöva känna så... men nu går vi mot ljusare tider, och detta året kommer bli fyllt av bra grejer tror jag!

Hopps du känner dig piggare imorgon!
Massa massa kramar

Jenny sa...

Hej Bella!
Jag tycker du kämpar på bra och har rätt inställning, det är bra att du vilar och tar hand om dig under de "sämre" dagarna.

Har oxå tittat på Familjen Annorlunda ikväll, vilken ork och tålamod de föräldrarna har!

Nu är det sängdax för mig oxå, har varit så trött hela kvällen.

Kram och godnatt!

Jenny

Ann-Louise sa...

Vilken vacker bild!

Jag förstår att du kan känna så vissa dagar, det gör ju även jag fast jag egentligen anses frisk...just nu vill jag ha värme!!!

Ska bli spännande med Melodifestivalen som drar igång, först från min barndomsstad Ö-vik!
Sen börjar ju OS också!

Kram

Helenas loggbok sa...

Hej Vännen!
Jag hade oxå en trist dag igår. Hoppas att den här dagen blir bättre. Livet går ju upp och ner. Trist med dina dåliga dagar då kroppen är jobbig. Visst måste man försöka "tänka rätt" och det går ju vissa dagar som tur är!
Du är så klok och stark!
Jag missade Familjen Annorlunda igår eftersom jag var borta. Jösses vad de kämpar på med alla barn. I och för sig självvalt, men oj vilket tålamod de måste vara födda med!
Hoppas den här dagen blir bättre!
Stora kramar
Helena

home by lina sa...

Igår (läs måndag) hade jag oxå velat dra täcket över mig!! Är sååå totalt less och trött på att i snart 2,5 veckas tid gå med feber till och från, samt förkyld och väldigt ont i bihålorna =(( Så det blev en tur in till vårdcentralen och det blev antibiotika direkt, varför åkte man inte dit tidigare kan man ju undra...nä, dukitiga Lina klarar sig själv ;=) Nu hoppas jag i alla fall att det vänder på ett par dagar, har en stooor tenta på fredag som jag gissar kommer gå sådär..ja, ja bara att kurera sig nu då! Ha en bra dag och ta hand om dig! KRAM Lina

Maria sa...

Hej vännen!

Jag hoppas att du fått vakna idag och känna dig bättre både i kropp och själ.

För mig är att påta i trädgården(läs: balkongens blomlådor och krukor) som någon slags terapi och ger mig lugn och energi. Jag njuter verkligen av att kunna plocka kryddor till maten som jag vet att jag har odlat och drivit. :) Sån är jag :P

För står att det var fullt upp när ni flyttade in men kanske i år får du möjligheten att fixa lite. Har för mig att jag såg endel trädgårdsinlägg från dig i somras!?

Skickar en stor kran och önskar dig en fin dag!

jessi sa...

jag förstår din känsla. Jag har på sistone känt av lite värk (inte mkt) men inte är det kul. Men ens inställning påverkar mycket. Jag hoppas du blir bättre snart!
Tycker inte du att kylan påverkar till det sämre? Jag kan känna av det ibland. Men som sagt är inte alls "sjuk" som förut utan mer vanliga vardagskrämpor som de flesta har på mitt jobb. Sen var det ju nackspärr som spökade efter jul. Men påmindes om hur jobbigt det är att ha så varje dag.

Krya på dig vännen!

Tezz från Kungens Kurva sa...

Hoppas att du mår bättre idag!
Visst ska det bli roligt nu när Melodifestivalerna sätter igång, har längtat efter det länge nu.
Hoppas att du får en riktigt bra dag :)

Fröken Fräken sa...

Försöker också att tänka så när jag nu är sjuk, även om det bara är förkylning. Man får acceptera att nu är man sjuk, medan andra dagar mår man bättre.
Här är et inte så mycket planerat för februari heller, jag är ju inte så mycket för att planera! Men en himla massa jobb samt en resa till Sthlm och en till Malmö finns iaf inbokat.

Susanne sa...

Hoppas verkligen denna tisdag varit bättre för dig, riktigt tråkigt när man känner så där som du gör :o(

Ha en fin kväll
Kram Kram

Annas inspiration sa...

Hej raring!

Du är startk, det märks!

Hoppas du piggat på dig och njuter av en bra onsdag.

Ha en fin kväll kära bloggisvän!
KRAM

Carolines hemligheter sa...

Tänk vad våra tankar ändå påverkar oss, jag har ju i och för sig aldrig levt med svår kronisk värk men har sedan ett par år tillbaka nästan daglig värk i rygg-nacke-axlar och jag tror att om man kan hitta ett förhållningssätt till värken så mår man mycket bättre och orkar mer. För egen del tror jag att träning skulle hjälpa mig så då kan jag ju bli arg på mig själv för att jag har så svårt att ta mig i kragen men oavsett om man kan påverka sitt tillstånd eller inte så kan man ju påverka sina tankar och det är ju faktiskt ganska häftigt (men svårt också förstås)!

Kramar till dig & hoppas att du har en bra kväll!

♥Carolina♥ sa...

Hej Bella!
Det är inte roligt när sådana dagar dyker upp.
Det är bra, att du faktiskt tar hand om dig och vilar dig, när du känner att det behövs! Jag tycker att du kämpar på bra!

Hoppas din dag idag har varit bättre. Och att morgondagen blir precis som du vill att den ska vara!
Många varma och stärkande kramar till dig!
Carolina