fredag 26 februari 2010

Fredagsmys med fina fisken...


Färsk torsk med lite räkor, sparris, kokt på potatis och hollandaisesås fick bli kvällens middag...

En favorit i repris som smakade lika gott som vanligt!!


Så var det fredag igen och ytterligare en vecka närmar sig sitt slut, denna vecka 8 är ingen vecka jag kommer se tillbaka på med glädje, snarare vill jag fortare än fortast glömma den och gå vidare in i en ny och förhoppningsvis friskare vecka. Det är verkligen så tråkigt att ligga hemma i sängen däckad och helt utan krafter och det enda man vill är att feber, hosta och snuva ska försvinna genom ett knapptryck, men verkligheten se ju inte riktigt lika enkel ut utan det är bara att med tålamod och vänta ut det elaksinnade virus som letat sig innanför väggarna här hemma.

Kylskåpet ekade tomt efter att vi båda varit hemma sen i måndags så idag var vi tvungna att ge oss ut för att handla och vi passade på att köpa hem lite färsk torsk och räkor att mumsa på till kvällens Let´s Dance och fisken tillagades på ett enkelt sätt som vi gjort tidigare och resultatet brukar alltid smaka bra vilket det lyckligtvis gjorde även ikväll.

Avslutar dagens inlägg med att önska Er en riktigt trevlig helg och delar mig av vårt enkla, men goda fiskrecept!

TORSK I UGNEN
2 port

300 g färsk torsk
200 g räkor
1 citron
1 knippe färsk sparris
1 knippe dill
1/2 dl vitt vin
salt
peppar

potatis
1 påse hollandaisesås

Lägg torsken i en ugnssäker form, salta och peppra och strö över dill, pressa över en halv citron och häll på vin, låt stå och dra in en stund samtidigt som ni marinerar sparrisen i lite vin och saften av en halv citron. Koka potatisen nästan klar och ställ sedan in fisken i ugnen ca 8-10 min i 175 grader, förväll sparrisen i ett par minuter och koka upp hollandaiesåsen. Servera med räkor och ett gott vitt vin.

Smaklig Måltid!!

4 kommentarer:

Carolines hemligheter sa...

Godmorgon! Hoppas att du är helt frisk & kry nu så att du kan njuta av helgen ordentligt :-)

Tack för receptet, jag skulle behöva äta fisk idag efter gårdagkvällens mastodontmiddag (kinamat), känner mig som en säl just nu ;-)

Massa kramar till dig och ha en skön lördag!

Mia sa...

Det ser verkligen SMASKENS ut!! Du hjälpte mig precis med dagens middag...

Ha en supergohelg!!

KRAM

mitt skärgårdsliv sa...

Å så gott det låter. Länge sen jag laga en god och annorlunda middag. Vi äter mest sånt barnen gillar och sparris är inte på deras lista. Ska spara receptet och pröva nån dag! Ha en trevlig helg och hoppas du mår bättre!

Johi sa...

Ser ljuvligt gott ut!