fredag 12 februari 2010

Fiskgryta med smak av saffran & tomat...

Köpte med mig färska räkor, torsk och lax hem från fiskbutiken idag...

Till middag blev det en fiskgryta med smak av saffran och tomat som serverades med ris, en god grönsallad och på toppen lite färska räkor som pricken över i:et denna fredagkväll...
TGIF... Vissa veckor är fredagen mer efterlängtad än andra och när jag loggade ut, stängde av datorn och lämnade kontoret vid tretiden nu på eftermiddagen var det en mycket välkommen helgledighet som påbörjades. Har varit så trött i veckan och ser nu fram emot en lugn helg. Sambon är fortfarande i Dubai och har tillbringat dagen på stranden innan middagen intogs för ett par timmar sedan under bar himmel ute i öknen, är inte alls avundsjuk... Bara så ni vet :) Okej då, jag toklängtar efter sol och värme när jag hör hur skönt han har det...
Är dålig på att köpa färsk fisk även att det är bland det godaste jag vet, så idag passade jag på då jag handlade inför helgen, fick med lax och torsk och även ett halvt kilo räkor fick följa med hem. Svängde sedan ihop en enkel fiskgryta som intagits till kvällens Let´s Dance. Här får ni mitt improviserade recept som faktiskt blev riktigt gott!
FISKGRYTA MED SMAK AV SAFFRAN & TOMAT
2 pers
500 g räkor
1 bit lax
1 torskfilé
1 burk (2 dl) saffran & tomat creme fraiche
1/2 gul lök
1/2 purjolök
1 morot
1 röd paprika
1/2 fänkål
olivolja
salt
peppar
ev. lite vatten
GÖR SÅ HÄR:
Hacka och skär upp alla grönsaker, börja med att fräsa lök och purjolök i lite olivolja och lägg sedan i resten av grönsakerna i ett par minuter innan du häller över creme fraichen som sedan får koka upp tillsammans med grönsakerna. Vill du ha lite tunnare sås går det bra att späda med lite vatten. Lägg sist i laxen och torsk eller annan vit valfri fisk som du skurit i bitar, salta och peppra och låt koka i ca 5 minuter. Klart!
Servera med ris och en god grönsallad. Superenkelt och gott och grönsakerna går så klart att byta ut efter tycke och smak. För lite extra sting går det bra att ha lite färsk chili eller röd curry!
Smaklig Måltid!!

4 kommentarer:

Emma sa...

God morgon!

Fiskgrytan ser väldigt lockande ut. Skulle gärna tagit mej en portion även om klockan inte visar mer än nio på morgonen ; - )

Förstår att du längtar efter värmen..

Önskar dig en härlig lördag!

KRAMIS

mariaemb. sa...

Åh så gott det ser ut! Det där vill jag definitivt prova! Jag älskar fisk! :)

Ville bara titta in och önska dig en fortsatt fin helg!
Kram Maria

Johi sa...

Mumsigt det ser ut! Vi har börjat köpa hem färsk fisk här på fredagarna. Både vi och barnen gillar det. Kram

Anonym sa...

Åå det lät jätte gott.


Ha en bra dag
Hälsningar Louise
www.louisealexandersson.se