söndag 31 januari 2010

Årets schlager närmar sig...


Så här ser scenen ut i årets Melodifestiaval...
Söndagskväll och mörkret har sänkt sig utanför fönstret, brasan sprakar hemtrevligt samtidigt som jag dricker en kopp rött te och bloggar. Söndagen har gått i lugnets tecken, körde ner sambon till jobbet vid lunchtid då han hade den angenäma uppgiften att städa efter gårdagens personalfest på sin lott och väl hemma ett par timmar senare landade vi nere i källaren framför projektorn och såg Sommaren med Göran och senaste Wallanderfilmen.
Imorgon är det första februari och vi tar ett steg närmare våren som nu är efterlängtad, men jag gissar att vi snällt får vänta ytterligare ett par månader innan vi kan njuta av vårsolens varma strålar och se snö och is smälta och i väntan på det så tycker i alla fall jag att det är kanon att vi fr o m nästa vecka får ägna lördagskvällarna åt årets delfinaler i Melodifestivalen följt av Andra Chansen och så klart den stora finalen som går av stapeln den 13 mars. Kikade runt lite på svt:s hemsida och hittade bl a bilden ovan på hur scenen ska se ut i år. Scenograf Viktor Brattström säger så här om sin skapelse.
"I år kan vi presentera en scen som ska föra tankarna till en exklusiv klubbmiljö. Nivåer och trappor erbjuder aristerna möjligheter att agera och knyter ihop scenen till en plats för fest."
Att programledarna Christine Meltzer, Måns Zelmelöv och även det aningen oskrivna kortet Dolph Lundgren kommer göra ett bra jobb är jag inte det minsta orolig för, tror och hoppas på sex underhållande lördagskvällar framöver och vem som vinner, ja det återstår att se!!
Nu önskar jag er en riktigt trevlig söndagkväll samtidigt som jag tänkte besöka era bloggar och se vad ni gjort av denna sista helg i januari 2010!

8 kommentarer:

Cicci sa...

Älskar verkligen filmen Sommaren med Göran. Den är så himla mysig. Längtar verkligen till nästa helg och melodifestivalen. Kommer att sitta bänkad varje vecka!!!

Kramar

Karin sa...

Det låter som en behaglig söndag fr din del. Sommaren med göran var ju tokigt skoj =)

Ja, nu börjar schlager och jag älskar verkligen schlager!! Finns ju inget roligare än att skaka de lurvuga till lite schlager!

Hoppas du får en bra start på nya veckan och månaden!
Kramar

milla-andante sa...

Kul att det är dags för schlager igen..! Såg att Pernilla Wahlgren som ska vara med i år var i Thailand samtidigt som er..!
Jisses så långt hår han fick på resan, sambon..!:)
Önskar dig en pigg och bra vecka och tackar för dina gulliga värmande ord inne hos mig! TACK!
KRAM

Stjärnor & Champagne sa...

Åhh herregud vilken hippie, asgarv. Hoppas att ni hade roligt.
Det skall bli kul med melodifestivalen och det skall bli så kul med programledarna, spännande om inte annat. Kallt ja, nu har vi nog fått vinter så vi tiger flera år framöver.
Var rädd om dig...

Kram till dig/ A

Carolines hemligheter sa...

Sommaren med Göran måste jag se snart, var den bra?

Tänk att Melodifestivalen börjar nästa helg, galet vad fort det går! Ett helt år sedan sist :-)

Hoppas att du haft en mysig kväll, kramar & sov gott!

sara - Glitterögon sa...

Åh vad kul, är det äntligen dags för melodifestivalens deltävlingar. Ska bli kul :)

According to Nicky sa...

Jag tycker alltid att det är lite kul med melodifestivalen ! Ska titta på den tillsammans med vänner, äta lite god mat och mysa :)

Ha en bra dag! Kram/Nicky :)

Sofi Nilsson sa...

Har nån testat det här: www.tunerights.com/webbjokern man kan tydligen få lite av låtens intäkter. Nån som köpt? Verkar ju roligt. Alla som får del av "Come and get me now" kommer ju rösta massor på Melodifestivalen. Skitsmart.