tisdag 13 oktober 2009

Kyla och värme...


Nu eldas det varje kväll i kaminen här hemma, gott med värmen och mysfaktorn blir en perfekt bonus när mörkret kommer allt tidigare på kvällarna...
Det var en riktigt kylslagen morgon vi vaknade till imorse, för första gången hade de frusit i vår damm och det ska visst ha snöat lite här och var i landet även om inga vita snöflingor har singlat ner här på Västkusten idag. Gräsmattorna var imorse vita av frost och det såg till och med lite halt ut på vägen när jag körde in till jobbet vid halv åtta tiden i morse och jag såg på nyheterna att de varnade för blixthalka på vägarna imorgon så ta det försiktigt om ni ska ut på vägarna då jag gissar att jag inte är ensam om att inte ha satt på vinterdäcken ännu.
Lagom till att minusgraderna kom så har sambon idag varit och hämtat en släpkärra full med ved så nu ska vi förhoppningsvis klara oss hela vintern och kunna elda i vår kamin och ha det både varmt och mysigt här hemma nu när mörkret lägger sig allt tidigare på kvällarna och jag är väl inte riktigt vän med att det numera är mörkt även när klockan ringer på morgonen och det är dags att stiga upp, men då det inte hur mycket man än vill går att påverka mörkret så är det bara att gilla läget och hade vi inte haft denna mörka årstid så hade vi ju inte uppskattat ljuset på samma sätt som vi gör på våren när dagarna blir allt längre och det börjar grönska i naturen.
Nu ska jag avsluta tisdagskvällen med veckans avsnitt av Desperate Housewife, en sprakande brasa i bakgrunden och en kopp varmt rött te!!

13 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Ja visst är det svårt med vardagsmaten ibland. Men du vilka goda bakverk du bjöd på recepten på här nedan!! Visste att det var Chokladhelg i STHLM i helgen också men Jessi och jag hade fullt upp ändå!
Bra recept att ha i tanke när man ska bjuda nån gång! Vinnaren lät supersmarrig =0)maddi

Sov Gott och Kram!

Stjärnor & Champagne sa...

Visst var DH bra...Lyllos er med kamin, vi har inget vi får klä på oss hihi. Ja det är hemskt att man ändrar stil så mycket. Jag hoppas verkligen att jag inte tröttnar på svart och vitt inom närmaste tiden men jag tror inte det.
Hoppas du mår ok...

Kram A

millandante sa...

Hur god får en kladdkaka lov att se ut??? Inte fel att mumsa på till en kopp te dessa kalla mörka kvällar vi har framför oss...
Kram på dig!

Signe 1 sa...

Åhh jag är en desperata hemmafruar-lover!! Såg oxå det med en tänd brasa igår. hihi. Sååå mysigt! Hoppas du får en kanondag vännen! Kram Sofia

Karin sa...

Hejsan,

Jag kör inte heller med vinterdäck! Vilket dock bara är idioti egentligen då man bor här uppe =)
Älskar också att elda, jag sitta och titta på det i oändlighet och ljudet är så mysigt.
Hoppas du får en bra dag!
Kramar

Helenas loggbok sa...

Hej!
Vad mysigt med er brasa. Jag är SÅÅÅ avundsjuk. Vi har haft kakelugn eller öppenspis i nästan alla lägenheter och hus vi bott i, men inte nu. Nu hade vi verkligen behövt det mer än någonsin, för här är så rått och fuktigt.

Idag hade vi frost för första gången här. Tvära kast. 26 grader förra veckan och nu frost. Inte undligt att man fryser!

Ha det bra Vännen!
Kram
Helena

cecce sa...

Så mysigt det låter! Kamin är vekligen en mysfaktor. Glad att vi också har en men här i skåne är det fortfarande inte så kallt trots att jag skrapat bilrutorna två morgnar i rad. Men snart så. verkar som kylan är på väg söderut så det blir nog snart till att elda i kaminen här med.

Ta det lugnt på vägarna och sköt om dej!
Kram

Jenny sa...

Hej Bella!
Låter jättemysigt med en kopp te framför brasan!

Här var det oxå kallt och frostigt imorse, fick skrapa rutorna på bilen, såg att det var -3 när jag åkte till jobbet strax efter 7..

Ha en skön eftermiddag!
Kram Jenny

Therése sa...

Ja, nu har det verkligen blivit riktig höst ute...FYY va kallt det är!!
Vilken dröm att ha en brasa att tända på kvällen, en annan får istället tända en massa ljus och dra en varm filt över sig (men det är rätt mysigt me´)
Du får ha det så gott ;-)
Kram Therése

Annas inspiratiomn sa...

Låter som en härlig avslutning på onsdagen!

Ska också kika på hemmafruarna.

Hoppas du mår väl!

stor kram

Fröken Fräken sa...

Jag tror att om jag hade en eldstad hemma så kanske jag skulle vara mer positiv till hösten ;-) Men hittills tröstar jag mig med att det iaf inte har snöat än här, jippie!!

Ikväll försöker jag bekämpa hösttröttheten med att sy lite kuddfodral, så länge man inte sätter sig i soffan så går det bra ;-)

Susanne sa...

Ja det börjar bli riktigt kallt nu, skönt att elda i kaminen :o) Riktig mysfaktor!!!!
Ha en fin kväll

Kramisar

jessi sa...

Mysigt med brasa.. det vill jag ha sen i framtida huset!

Ha det så gott, snart är det helg!

KRAM