tisdag 6 oktober 2009

Rosa morgon och sviter efter inbrott...


Passande en månad som denna visade himlen imorse upp sig från sin rosa sida...

God Morgon!

Tisdag morgon och både jag och sambon har sovit allt annat än bra i natt. Jag sover mindre bra vissa nätter så det är inget ovanligt, men sambon brukar sova gott om nätterna så tyvärr är han nog mer påverkad än han först trott av förra veckans inbrott på hans arbetsplats. När han kom till sitt arbete i en elektronikbutik i fredags var han först på plats och när han går in i butiken för att tända och sätta igång alla apparater möts han av att alla larm till kameror, filmkameror och GPS-er tjuter då allt är borta och det ligger isolering på golvet. Någon har genom att göra ett 23x50 cm stort hål i taket tagit sig in i butiken och tagit allt av värde inom ett område där detektorerna inte gett utslag precis nedanför hålet i taket. Att det är proffs som varit i farten är det inget snack om då de inte lämnat efter sig minsta lilla spår och liknande inbrott skett i andra butiker i samma kedja tidigare i år.

I fredags var det mycket praktiskt som skulle ordnas så chocken och obehaget har kommit nu i efterhand och minsta lilla ljud på natten får honom att bli orolig och gärna gå upp för att kolla vad det kan ha varit. Även om ingen kommit till skada som tur är så förstod jag att han inte var helt bekväm med att åka och öppna igår morse och det kan jag förstå. Det är klart att rädslan omedvetet finns där att det kan vara någon som varit där igen eller t o m vara kvar i butiken även om sannolikheten är väldigt liten. Hoppas att olustkänslan lägger sig med tiden och att det snart känns lättare för min älskling...

Det är ju oftast inte värdet av det som stulits som är det jobbiga efter ett inbrott utan känslan av att någon varit inne i det egna hemmet och rört runt i allt eller som i detta fall på arbetsplatsen, inkräktat på det som är ens eget. Undrar om inbrottstjuvarna någonsin tänker ett steg till på vad de orsakar känslomässigt för de utsatta eller om de bara se stöldgodset...

Nu måste jag rusa till jobbet samtidigt som jag vill önska er en trevlig dag, denna tisdagen den 6 oktober!!

13 kommentarer:

Helenas loggbok sa...

Usch vad trist med inbrott på jobbet. Förstår om mannen mår dåligt.
Vi har kompisar som hade inbrott här i Luxemburg när de var på semester i Thailand. Jag var i Sverige så min Jens fick vara där och städa och leta efter saker familjen ringde och undrade över. Han tyckte oxå det var väldigt obehagligt och såg potentiella inbrotttjuvar som promenerade förbi på gatan här hela sommaren.

Vilka fina bilder på himlen!
Ha en bra dag!
Kramar
Helena

Susanne sa...

Nej så tråkigt, tänk vad inbrott, stölder och rån ökar. Det är förjävligt!!!!
Massa jobb för det med sig och en olustkänsla som hänger med länge.
Det var väl tur att ingen var där när det hände för jag glömmer aldrig när jag blev rånad och fick en pistol riktad mot mig. När jag slängde mig på golvet och tänkte nu dör jag nu skjuter dom :o(
Riktigt läckra bilder, jag skulle också fota himlen en morgon och kliver ur bilen på väg till jobbet, ingen minneskort i kameran!!!!

Kram vännen

Cicci sa...

Fy, vad hemskt. Jag förstår att sambon är skärrad. Fattar inte varför inte folk kan skillnaden mellan mitt och ditt!

Jag hoppas att ni får en bra dag ändå trots tråkigheterna

Kramar

Emma sa...

Vad trist med inbrott, jag förstår att han känner sig orolig. Jag hade inbrott i förrådet en gång och bara det lilla gjorde mig nojjig - att någon skulle komma in i lägenheten eller bryta sig in i förrådet igen. Gick i källaren flera gånger om dagen en period, för att kolla läget. Men det går över, kan man trösta sig med.

Hoppas du har en fin vecka så långt!

Miia - There´s no place like home sa...

Åh, vilka vackra bilder! Passande nu när det är rosa månaden ;)

Hoppas du får en mysig tisdagkväll! Kraaam

Ann-Louise sa...

Vilken tur ändå att det var på jobbet och inte hemma som jag trodde först när jag började läsa!! Men förstår att det är obehagligt, tror inte tjuvar tänker alls eller har nått samvete!?
Hoppas du hämtat dig efter din roliga resa!!'

Kramar

Annas inspiration sa...

Fy för inbrott, kan förstå att det väcker olustkänslor!!!

Vacker bild på himlen.

Hoppas du mår väl
stooor kram

home by lina sa...

Hej Bella! nu var det ett tag sedan jag skrev några rader här...har det rätt hektiskt runt omkring mig nu så då får datorn och bloggen ligga lite åt sidan. Usch, lät inte alls kul det där med inbrott. Hoppas de kan få tag på de som gjorde inbrott och att din man kan få sova gott om nätterna! Ha en fortsatt bra vecka! Kram Lina

Fröken Fräken sa...

Helt klart en obehaglig upplevelse! Det kan nog ta tid att slappna av igen, det blir lätt så att man tittar sig över axeln.. jag var med om ett inbrott på en gammal arbetsplats, där tjuven gått igenom min väska också.. brrr... den väskan använde jag aldrig mer!

cecce sa...

Usch..vad obehagligt. Sånt sätter sina spår och kan nog ta ett tag att komma över.
Hoppas verkligen de får tag på dem som gjorde det!

Vilka fantastiskt vackra bilder!!

Kram

VITA NYANSER sa...

TACK goa du för din omtanke inne hos mig! Jag känner att jag börjar återkomma till det normala livet igen, men ett annorlunda roligare och lugnare liv, det är så skönt. Hoppas du mår bättre efter att du tagit igen dig. Inte kul med inbrottet, sånt sätter sina spår.

Kul att du är med i min utlottning!

Kram L-L

Livet hemma hos Linda sa...

Fy vad tråkigt! Det är obehagligt med inbrott och som du skriver kan man ju undra om tjuvarna tänker på vilka spår de lämnar efter sig hos personerna som tvingas gå igenom det.

Hoppas ni har en bra kväll tillsammans:)
Kramar

Mia sa...

Oh, vilka fina bilder på himlen. Älskar verkligen när himlen är sådär vacker =)
Vad hemskt med inbrott!! Varför håller folk på så???? Jag blir så arg!
Hoppas ni ändå har en bra vecka!