onsdag 7 oktober 2009

Årets tomatskörd...


Hmmm, vet inte om man kan kalla detta för lyckad tomatskörd...
Att det är höst ute har väl knappast undgått någon och att frostgraderna på nätterna inte bara gör att rutorna på bilen behöver skrapas på morgonen utan även tar död på de stackars sommarväxter som lyckats överleva fram till nu tror jag inte jag är ensam om att ha upptäckt. Fick en tomatplanta av svärmor i somras som växt till sig ordentligt, men tråkigt nog har inte solen räckt till för att det gröna tomaterna skulle färgas röda och bli ätbara och nu när frosten kom så är det tyvärr inte så mycket kvar av vår planta. Plockade in tomaterna och har lagt dem på ett fat och ställt i ett fönster där solen brukar ligga på, vet inte om det finns någon chans att det mognar, men det är värt ett försök.
Känner stor lust till att pyssla här hemma för tillfället, men tyvärr så finns inte orken där som gör att jag orkar starta något av alla projekt som jag går och funderar på, orkar fortfarande inte göra så mycket mer än att jobba på vardagarna och helgerna har hittils efter jag gick upp till 75 % mest gått åt till återhämtning, men det är bara att fortsätta att kämpa på och fortsätta ha tålamod för jag hoppas och tror fortfarande att min orka ska bli större och med den kommer förhoppningsvis även möjligheten till att kunna ta tag i allt jag vill göra!!
Ikväll blir det förhoppningsvis ett besök av en god vän som är i närheten och arbetar under dagen och sen Bonde söker fru kl 20. Känns som om tv-hösten verkligen kommit igång nu med säsongspremiärer var och varann dag.
Hoppas ni får en riktigt bra dag och tack snälla för alla omtänksamma kommentarer!!

3 kommentarer:

Karin sa...

Hej gumman,

Ja, det är trist att sommaren inte är tillräckligt lång eller varm för att få till grönsaker och dyl...

Ta hand om dig och var rädd om dig.
Massa kramar

Therése sa...

Åh, börjar Bonde söker fru ikväll, tack för påminnelsen ;-)

Tråkigt med inbrottet på din mans jobb...varför kan inte folk bara låta bli det som inte är deras??

Hoppas du får en riktigt fin dag idag!!
Kram Therése

jessi sa...

Hej vännen!

Trist med tomaterna men de var vackra sådär på fatet som färgklick!

Håller med att hösten är här nu ordentligt, idag blåste o stormade rejält när vi var ute med barnen!

KRAM!