fredag 30 oktober 2009

Allhelgonahelgen är här...


Kvällens middag blev en kycklingpaj med sting som fick pluspoäng av sambon...

Äntligen är fredagkvällen här och med den en välkommen helgledighet. Allhelgonahelgen står för dörren och vi kommer fira årets Halloween med ett par goda vänner som kommer hit på middag imorgon. Kan bli lite klvuen över att det som från början var en helg för gravsmyckning och en högtid för att minnas nära och kära som tyvärr inte längre finns hos oss samtidigt har blivit ett kommersiellt jippo. Men det ena behöver ju inte utesluta det andra och så länge vi håller på traditionerna så tror jag nog att vi kan må bra av att pigga upp oss i höstmörkret med lite Halloweenfirande.

Hade missat eller snarare inte tänkt på att det i almanackan är röd dag imorgon, sambon upplyste mig om detta vid sjutiden när jag stod och lagade mat, hade nämligen lovat att köpa vin till morgondagens middag och min tanke på att göra det imorgon då jag ändå inte hade så många måsten kändes helt plötsligt inte alls som någon bra idé då Systemet så klart är stängt när det är röd dag så det blev till att snabbt göra klart pajen och in med den i ugnen och under tiden jag åkte ner till köpcentrat en halvtimme innan stängning fick sambon städa undan efter mig i köket och duka. 20 minuter senare var jag hemma igen med vin att bjuda våra gäster på imorgon och med en färdig paj i ugnen. Kycklingpajen fick toppbetyg av sambon och intogs till kvällens IDOL och jag gillade skarpt veckans Las Vegas tema, Reza och Erik är mina favoriter ikväll och håller tummarna för att det inte blir någon av dem som röstas ut ikväll när resultatet presenteras efter nyheterna.

Önskar er en riktigt trevlig Allhelgona Helg och avslutar med receptet på kvällens kycklingpaj!

KYCKLINGPAJ MED STING

Pajskal:

3,5 dl vetemjöl
50 g smör
2 dl kesella

Fyllning:
1 grillad kyckling
5 skivor bacon
40 g ruccola sallad
2 dl Creme Fraiche Paprika & Chili
1 dl matlagningsgrädde
3 ägg

Gör så här:

Tillred pajdegen, tryck ut i formen och nagga den. Förgrädda 10 minuter i 225 grader. Rensa kycklingen, skär bacon i små bitar, stek lätt och låt rinna av. Skölj ruccolasalladen. Lägg kyckling, ruccola och bacon i pajskalet. Vispa ägg, grädde och den smaksatta Créme Fraichen till en äggstanning. Häll över kycklingen. Grädda i ca 20 minuter i 225 grader. Garnera med lite ruccola och servera med en god sallad!

1 kommentar:

millandante sa...

Som du säger... det blir vad man själv gör det till!!
GRATTIS till datorn!!! Vilken snäll tomte du bor ihop med...:)
Och han har ju också tur som får så god paj! Detta recept sparar jag!
Ha det så trevligt imorgon!
Kram