söndag 30 juni 2013

Små citroner gula...

 
Små citroner gula är den bästa feelgood-filmen jag sett på länge! Jag sträckläste boken och den goa känslan i berättelsen har de lyckats fånga även i filmen så det här blir mitt film-tips för regniga sommarkvällar...

Ni som brukar kika in här vet att jag läser en hel del böcker, men så har det inte alltid varit. Innan jag blev sjuk hade jag ingen ro att läsa, jag hade fullt upp med att leva livet, jag jobbade mycket, tränade nästan varje dag och umgicks med mina vänner både på vardagkvällar och helger. När jag för 7,5 år sedan blev sjuk så vändes livet upp och ner och jag lever idag ett mycket stillsammare liv där bokläsning blivit en viktig del, ett sätt att koppla av och att fångas av intressanta historier är en skön verklighetsflykt emellanåt.
 
Just Små citroner gula var den första bok jag läste på många år så den är lite speciell för mig. Jag fick den av min gamla arbetskompis S som en uppskattad krya på dig-present och det var jag så tacksam över då och är fortfarande då den fick mig att börja läsa igen. Jag fick just denna bok för att historien var en feelgood-berättelse som visar att man aldrig ska ge upp även om det mesta i livet går emot en.
 
För visst är det lätt att man gräver ner sig när motgångarna kommer den ena efter den andra och det är inte alltid lätt att hitta ljuspunkterna i livet och att hitta ork och kraft att ta tag i sin situation. Filmen peppar och visar att inget är omöjligt. Oavsett om du just nu inte mår så bra eller har lyckan att känna att livet är på topp så tycker jag du ska läsa boken och se filmen.
 
Hoppas din helg varit bra!
 
Kramar Bella  

8 kommentarer:

Annes vita rum sa...

Tack för boktipset!Tror den är bra och ska nog se filmen så småningom oxå.tack för titten hos mig,ha de gott..kram

Marie sa...

Har också sett den filmen häromdagen så bra =D

Home2tiny sa...

Boken är ju helt underbar så nu måste jag kika på filmen. Hoppas du mår bra o får en fin start på veckan. Kramisar Tina

House of Daisy sa...

Såg den filmen i lördags och tyckte jättemycket om den. Visst ger den en härlig känsla!!
Jag vet vad du menar med att livet inte alls är sig likt och att man saknar att kunna hålla på som förr, men det är ju inte mycket vi kan göra åt det nu, det gäller att hitta nya vägar till harmoni och lycka! Kram på dig och ha en go vecka!!

Mickis sa...

Tack för bok och filmtipset :-)

Ja livet förändras lätt tyvärr.. Inte roligt alls men man får försöka hitta nya vägar att gå :-)

Kram

cecce sa...

Tack fina för boktipset!! Ska försöka hinna läsa en bok i sommar och behöver lite inspiration!!

Förresten...vilka fina saker du köpt! Både väskan och armbandet var jättesnygga!!

Nu har A-L åkt hem och jag är ensam kvar:-) Barnen är med sina pappor och...tja...jag har det ganska bra faktiskt!!

Kram Cecce

Dagar av lycka sa...

Åh, jag älskade boken med och längtar efter att få se filmen. Får bli snart!

Kram Anna

Anonym sa...

Tack för tipset , känns som den skulle passa mig perfekt. Fin hälsning du skickade för ett tagen till mig. Hoppas nu vi får lite värme. Var på kalas i lördags i ett partytält och småfrös , var förkyld när jag vakna i morse. Ha en go kväll. / hälsning Eva