söndag 16 juni 2013

Trädgårdsnytt...


 Det här fina citronträdet fick jag av goda vänner när jag fyllde år och jag ska göra allt jag kan för att ta hand om det på bästa sätt även om något säger mig att det inte kommer bli det lättaste, men utmaningar är kul och till för att antas :) Krukan kommer från min farmor och jag tyckte trädet passade bra i den och just nu står grytan bredvid vårt olivträd och sambons gjutjärnskanon som han ärvt av sin far...

 
Tror bestämt mina vänner snappat upp mitt växande trädgårdsintresse för jag fick även den här liljan av andra goda vänner, förhoppningsvis kommer det vackra röda blommor om ett tag, TACK snälla för dessa uppskattade presenter!!


I slutet på 60-talet fick min pappa de här glasflötena som legat i havet utan för Åstol av mammas faster o farbror som bodde där och arbetade som fiskare. När han fick dem var den ena till hälften med vatten efter att ha legat i havet en längre tid, det har tyvärr dunstat bort genom åren då de legat hemma hos farmor, men nu är dem tillbaka på Västkusten och hänger ute på vår altan...

 
Det växer i odlingslådorna...
 

och igår skördade vi den första salladen, mums!!
 
Kramar Bella 

9 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Så mycket fint!!! Önskar dig varmt lycka till med trädet! Tar gärna emot tips om hur citrus sköts om.

cecce sa...

Hej!

Nu har jag läst ifatt här inne och fått med mig både recept och utflyktsmål och många vackra bilder! Grattis i efterskott på din 35-årsdag!! Så fina växter du fick och din trädgård med alla kryddväxter ser underbar ut!!

Själv har jag haft fullt upp och vare sig hunnit läsa bloggar eller kommentera. Om två dagar går jag på sommarlov på riktigt och hoppas jag hinner ikapp tiden. Ska bli såååå skönt:-)

Hoppas du haft en fin helg. Vädret här i skåne har varit så nära en svensk sommar det kan bli, men kanske solen strålar nått till dig. Hoppas det:-)

Kram Cecce

Annes vita rum sa...

Så fint! hoppas du lyckas..Tack för titten hos mig! Ha de gott i veckan..kram

Hanna sa...

Vad fina presenter du fått!

A House With A View sa...

Vilken fin present du fått! Vad vackert med citrusplantan i den vackra urnan! Bara äääälskar de vackra glasflötena också, vilken skatt - lyckliga du som fått dem :)) Det växer så det knakar hos dig, härligt med egen sallad :))

Stöööörsta kraaaamen aka

H`s enkla vardag sa...

Vilka fina odlingsbäddar. Jag har också svarta men de ser absolut inte lika fina ut som dina. Nu måste jag visa sambon dina, så vill jag också ha.
Kram helena

Linda - Design Concept sa...

Oj, vad det växer i era odlingslådor. Så himla roligt att följa och kunna skörda sitt eget:)

Fint citronträd du har fått och krukan den står i var grymt snygg!:)

Ha en fin dag!
Kram /Linda

Villa Ell sa...

Otroligt fina odlingsbäddar du har :)
Jag tycker citrusträd verkar svårt precis som olivträd.. Och har man fått dom i present så vill man ju verkligen inte misslyckas...

Ha en skön kväll
Kram Sandra

Villa Ell sa...

Ang Ullared så var det massa folk, fullproppat med saker överallt, som alltid men denna gången fanns det inget speciellt jag fastnade för... Inget kul på inredningsavd heller :(

Kram