torsdag 27 juni 2013

Den franske bagaren...

 
Sötsaker bakar jag gärna och är väl inte helt bortkommen på det heller, det brukar smaka helt okej, men matbröd gör jag allt för sällan och surdegsbröd har jag aldrig ens vågat mig på, men det ska det bli ändring på nu. Fick boken "Den franske bagaren" av min fina vän S och hennes A i present på födelsedagen och jag blev så glad, det var en perfekt present som kommer bli välanvänd, TACK!!

 
 "I Den franske bagaren tar Sébastien Boudet med dig på en kulinarisk resa genom Frankrike. Boken är lika mycket en samling familjerecept som en hyllning till den franska mat- och baktraditionen. Förutom surdegsbröd och bakverk hittar du recept på franska maträtter - alla med en anknytning till bagarens kök"

 
Det första jag ska provbaka ur boken är surdegsbröd, för inte kan det väl vara så svårt? eller?!
 
Kramar Bella

6 kommentarer:

Mickis sa...

Vilken mysig kokbok :-)

Hoppas du lyckas med surdegsbrödet :-)
Ha en fin kväll!
Kram ♥

mammaxtre sa...

Jag tror att det är svårt att baka surdegsbröd. Men jag har vänner som klarar av det och jag förstår att brödet får en hel del kärlek och omsorg. Lycka till. Brödet är ju så gott, så klart skall du prova dig igenom boken. det värsta som kan hända är att du misslyckas. Misslyckat kan ibland smaka godare :-)

Ha det bäst!

cecce sa...

Åh, den boken vill jag ha!! Visst driver han ett café i Stockholm också???

Just nu surfar jag runt här inne för att hitta din grekiska potatissallad. Tänkte bjuda A-L på den ikväll:-) Du är alltså med på ett hörn kring bordet idag!:-)

Ha en härlig fredag!!

Kram Cecce

Villa Ell sa...

Vilken fin bok!
Jag älskar att baka bröd men surdeg har jag aldrig gett mig på, det är ju flera dagar planering med det ;-)

Trevlig helg
Kram Sandra

Kia sa...

Surdeg har jag inte bakat än. Försökte mig på att anlägga en deg. Börja bra och den bubbla som sjutton och så rann den över och sen dog den! Har inte provat igen. : )

Ha en toppen helg!
kram Kia

sebastien Boudet sa...

VAd kul att du blev glad när du fick min bok! Lycka till med din bakning nu! Om det du ska ger dig först är surdegsbröd då varmt rekommenderar dig att börja med baguette recept på Poolish.
Hälsningar/ Sebastien