tisdag 25 december 2012

Traditionellt julfirande...

 
Igår var det traditionellt julfirande hos mina föräldrar och det bjöds som vanligt på massor av god mat...

 
Till Kalle o hans vänner var det godisfrossa...


och efter julklappsutdelningen var det dags för ännu mera sötsaker iform av mammas goda kakor, gick ju inte att smaka på allt så för min del blev det barndomsfavoriterna schackrutor och bondkakor som slank ner...
 
Många traditioner förändras och jag upplever att man idag överlag inte är riktigt lika noga med att följa traditioner och att göra som man alltid gjort ligger liksom inte riktigt i tiden och förändring är ju oftast något positivt, men när det kommer till julafton då vill jag inte ändra på något. Då vill jag precis som vi gjorde igår åka hem till föräldrarna och fira jul precis så som vi alltid gjort. Jag är väldigt glad över att sambon och svärmor vill följa med hem till mina föräldrar varje år och att vi skapat traditionen med kalkonmiddag på första advent hos svärmor då mina föräldrar också kommer.
 
Som vanligt bjöds det på på tok för mycket mat och det vill till att äta med sunt förnuft för att må bra hela dagen, men det ska ju vara så på jul :)
 
Vi hade en lyckad julafton med nära och kära igår och jag hoppas du har en trevlig och fridfull julhelg. Jag känner mig som alltid extra tacksam vid högtider över att ha min familj och skänker en extra tanke till alla som inte av olika anledningar har samma möjligheter till en mysig och stämningsfull jul. Aldrig blir ensamheten så påtaglig som vid högtider...
 
Jag hade visst varit snäll för tomten kom på besök och vad som låg i mina paket ska jag visa er senare, bra att ha saker som jag önskat mig var det så jag är nöjd!
 
Önskar dig en riktigt god fortsättning!!
 
Kramar Bella ♥

2 kommentarer:

Lotta sa...

God fortsättning kära Bella!

Vad fint ni har det! Härligt. Massor av god mat. De där schackrutorna ser ju förföriskt goda ut.

Känner också tacksamhet!

Varm kram
Lotta

Helenas loggbok sa...

God fortsättning! Visst är det mysigt med traditioner! Vi håller på att skapa våra egna då det inte alltid funkar att ha det som det alltid varit. I år var det lite konstigt och sorgligt när mamma inte finns längre. Jag saknar det som det var förr med hennes köttbullar och annat gott hon gjorde och hur fint hon gjorde hemma.
Hoppas du får mysiga mellandagar!
Kram
Helena