lördag 30 juni 2012

Skön lördag...


Efter en effektiv förmiddag och en mer vilsam stund efter lunch med filmmys inne när regnet öste ner ute flyttade vi ut på altanen fram på eftermiddagen när det åter sprack upp...


Till lunch åt vi torsk med tomat och örtsås, färskpotatis och en god sallad...


Köpte den här färdiga såsen igår och den fick helt klart godkänt. Jag bytte ut laxen mot torskfileér som jag lät tina innan tillagningen i ugnen. Smidigt att bara lägga fisken i botten av en ugnssäkerform, salta fisken, hälla på såsen och blanda i paprika skuren i bitar om man vill och sen in i ugnen i drygt en halvtimme, toppa med dillkvistar...

I sommarkrysset spelas för tillfället 90-tals klassiker och många minnen väcks till liv. Lördagen har varit en skön dag som började med att sambon klippte gräset och fixade i trädgården, själv städade jag av inne, gick en promenad och gjorde äntligen mina övningar igen efter drygt en veckas uppehåll. Min förebyggande sjukpenning är slut så nu jobbar jag längre alla dagar och ingen ork har funnits till att ta tag i träningen, men idag hade jag bestämt mig att det måste bli av. Det tog emot innan jag kom iväg ut, men så skönt efteråt. Lagom tills att sambon var klar ute i trädgården kom regnet och jag hade lunchen färdig här inne så det blev ett par avkopplande timmar med filmmys. Perfekt efter att ha gjort bort dagens måsten och kunna sitta inne med gott samvete och när filmen var slut hade det åter klarnat upp ute så då gick vi ut och satte oss på altanen och fortsatte slappa.

Nu åter till Sommarkrysset och så hoppas jag ni får en skön lördagkväll!

Kramar Bella ♥

7 kommentarer:

Nazima sa...

Vad god den laxrätten såg ut! Jag har sett dessa påsar men inte provat, får nog göra det nu i sommar.Här blev det grillat till middag med färskpotatis till ,mums!

Ha en fin lördagskväll!
Kram

AnnLouise sa...

Hej vännen!
Perfekt skön lördag med andra ord, lite fix ute, vila inne och så lite sol! Är som du vet är jag ju så avis på er båt och möjligheten att åka ut på sjön. Jag skulle vara ute med den jämt tror jag ;-))
Ja mina boots är supersnygga och klart ett av mina bättre fynd!!

Må så gott! Skönt att du får semester snart också!

Stora kramar!!
AnnLouise

Kia sa...

Skön dag! Vi fick lite gjort idag på dan och sen vart det sommarfest hos grannen. Tidigt hem då M ska på ridläger imorgon.

Såg på en annan blogg rosa blommor, läste sen sedan att det finns en jordgubbssort som har det. Jag hade aldrig sett det förut.

Ha en toppen helg!
Kram Kia

A House With A View sa...

Mmmmmm verkar suuuuuuuuupergott, tack för det receptet!!! Mysigt det ser ut på verandan!! Vädret är verkligen lynnigt, regn/sol om vart annat. När kommer badvädret?

Kraaaaaaaaaaaaam aka

Majken sa...

det ska jag testa det receptet... enkelt och gott!

ja man får passapå att njuta utomhus när solen kikar fram. Det ser härligt ut på er altan.

Hur länge kan man få förebyggande sjukpenning? Det borde man ju kunna få hur länge som helst tycker jag...

ha en fin kväll!
kram

Annas inspiration sa...

Hej vännen!

Kikade också på sommarkrysset,
nostalgi!

Såg att ni varit till havs, så härligt! Hoppas att du får tillbala lite ork snart!!!

Va rädd om dig & hoppas du får en bra start på veckan

KRAM

Cicci sa...

Jag tyckte det såg riktigt gott ut! Har sett Abbas nya påsar i affären men inte köpt några.

På sommaren har man ju så mycket inplanerat och då kan det vara bra att ha någon maträtt som går snabbt att göra.

Det såg förresten ritigt skönt ut på er altan.

Kram