onsdag 6 juni 2012

Sveriges Nationaldag!!


Nationaldagen började självklart med att flaggan hissades...


Vi bestämde oss för att åka ner till Gustavsberg för att äta lunch på badrestaurangen. Jag ringde för att kolla om man behövde boka bord och det behövdes inte om man var två personer sa de så vi blev väldigt besvikna när vi kom dit en halvtimme senare och de säger att allt är fullbokat... 


Många hade samlats vid den gamla badorten för att fira vår nationaldag med picknick i det gröna... 


Själva fick vi tyvärr vända hemåt då vi var jättehungriga och istället för smörgåsbordsbuffé blev det hämtapizza för sambon och själv värmde jag en färdigrätt väl hemma, det går inte alltid som planerat...

Det har inte varit någon sommarvärme här på Västkusten även om solen visat sig till och från under dagen, vindarna har varit kalla, men vi har i alla fall sluppit regnet denna lediga 6 juni. Jag tycker det är trevligt att vi uppmärksammar och blir allt bättre på att fira vår nationaldag, jag tror nog aldrig att 6 juni blir vad 17 maj är för vårt grannland Norge, men vi är en bit på vägen!

Tyvärr gick våra planer inte riktigt som planerat, men det var inte hela världen att vi istället för nationaldagsmiddag på restaurang i vacker miljö hamnade nere i källaren framför en film med hämtmat.

Hur har Ni firat nationaldagen?

Kramar Bella ♥

7 kommentarer:

Monia - mamma till Tuvalie sa...

Missa inte bloggvärldens största goodiebagtävling hos mig! Sponsrade priser värda över FEMTON TUSEN kronor! =) Här hittar du den och massa andra härliga tävlingar:

http://moniasundgrenjansson.blogg.se/category/tavlingar.html

Helenas loggbok sa...

Så trist när man ringt och frågat om man behövde boka bord och sen är det fullt. Klart man blir både lite sur och besviken.... och vad snopet när man gjort sig till att åka iväg!

Vi har inte firat alls här. Det blev inte så för att det inte är en ledig dag. Ångrar mig lite att jag inte gjort något extra den här dagen. När man är utlandssvensk brukar man ju blir mer svensk än när man bor i Sverige. Men vi har tyvärr inga traditioner kring den här dagen. Barnen kommer vara lediga från skolan på midsommarafton i år. En ren slum för den dagen ska lärarna sätta betyg, men så bra för oss svenskar! Då ska vi fira ordentligt! Får ta igen det då!
Stor kram
Helena

Postadress Torslanda sa...

Aj så trist men ni fick kanske en mysig dag hemma istället. Även om det inte var det ni hade tänkt. Vi har firat i Botaniska och Slottsskogen idag. Ha en fin kväll!

Rosie sa...

Vår nationaldag har vi firat genom att åka på turné och köpa en massa småplock till bröllopet:)
Vet du, en helt annan sak! Jag drömde om dig i natt! Märkligt, eftersom jag aldrig träffat dig:) Jag drömde att vi skulle gifta oss samtidigt och vi satt i ett slott i våra vita klänningar och pratade om allt mellan himmel och jord medan vi väntade på att våra män skulle bli klara:) En himla trevlig dröm var det:) Det är bröllopsnerverna som börjar komma nu tror jag...
Kram till dig!

Nazima sa...

Trist när man som du ringt och kollat om man behöver boka bord och kommer dit ooch upptäcker att allt är fullbokat, minus till personalen på Snäckan :-(

Hoppas det blev lite mysigt hemma. Här har vi firat med lite fika hos grannarna riktigt mysigt, då min vän och granne hade gjort så fina nationaldagsbakelser, mums!

Kram och trevlig torsdag önskar jag dig!

Camilla sa...

Hoppas ni fick en mysig och fin dag hemma! Vi grillade med några vänner!

Stor kram

Hanna sa...

Vilken härlig blogg du har. VÄldigt inspirerande att det går att leva med helvete
Fick i tisdags diagnosen fibro,
Hoppas di får en trevlig kväll.
Kramar Hanna