söndag 24 juni 2012

Räksnurror och alkoholfritt alternativ...


Enkla och goda räksnurror är dessa tunnbrödsrullar som är fyllda med en smakrik variant av skagenröra...


Ett alkoholfritt alternativ som jag kan rekommendera är Torres Natureo vin, det röda har jag inte provat med både det vita och rosé vinet är riktigt goda...

Midsommarhelgen lider mot sitt slut och både gårdagen och dagen har hittils tillbringats hemma utan några måsten och vila som enda sysselsättning. Även om jag sov på eftermiddagen innan jag åkte till min kusin på midsommarafton och inte drack någon alkohol då jag körde så blev det sent och det får jag tyvärr lida av så här i efterhand. Men det var värt det för vi hade så trevligt och även att magen inte mår bra av fet sill och blandningen av mat så är det också värt att äta och blanda på ett sätt som inte är bra för en ibland. Man lever bara en gång och man får göra sina val och jag ångrar mig inte.

Vill ni prova att göra de enkla och goda räksnurror som jag gjorde i torsdags får ni receptet nedan och så hoppas jag att ni får en skön avslutning på midsommarhelgen!

 
RÄKSNURROR
 24 st

Ingredienser

500 g räkor med skal (200 g utan skal)
200 g philadelphiaost
2 msk majonäs
1,5 tsk rivet citronskal
3 msk hackad rödlök
1 tsk pepparrot
3 msk hackad dill
salt
nymalen vitpeppar
4 st mjuka rektangulära tunnbröd

Gör så här:

1. Skala och hacka räkorna.
2. Blanda räkorna, färskost, majonäs, citronskal, lök, pepparrot och dill. Smaka av med salt och peppar.
3. Fördela räkröran på bröden. Rulla ihop till rullar från långsidan. Vira först rullarna i plastfolie och därefter i aluminumfolie för stadgans skull.
4. Förvara rullarna i kylen och skär upp varje rulle i sex bitar vid servering.
5. Garnera gärna med en räka, citron och dill.

Kramar Bella ♥

4 kommentarer:

Lena S sa...

Tack för receptet. Det lät enkelt och gott. Det sparar jag för kommande idé-torka.

Kramis

Nazima sa...

Tack för tipset! måste testa det som tilltugg/predinner snack när vi får gäster i sommar!
Önskar dig en fin vecka!
Kram

Lotta sa...

Hej Bella!

TACK för din hälsning! Så glad jag blev. Det ser ut som vi båda tycker om att fota och njuter av det goda här i livet. Ditt recept vill jag testa!

Jag såg att du sett dokumentären om Garissa. Jag har personligen träffat både Carl-Axel och Monica och samarbetat med dem. Jag ska se om jag kan se programmet härifrån.

Kram från Lotta

Rosie sa...

Tack för tipset! Ska testas när vi kommer hem:) Hoppas allt är bra med dig.. Kram!