måndag 25 juni 2012

Paj med hallonpannacotta...

En enkel efterrätt som är perfekt att göra i förväg är denna paj med sprött skal av digestivekex och en fyllning på vispgrädde och Kesella med smak av hallon...

Nej, denna blogg har inte blivit en matblogg, men jag vill dela med mig av ett sista recept ifrån midsommarhelgen på en paj med hallonpannacotta. Jag gillar enkla recept som inte tar en hel evighet att göra så detta föll mig i smaken då pajen inte ens behöver in i ugnen. Receptet hittar ni nedan.

Annars har veckan kickat igång med full fart på jobbet så här två veckor innan semestern och förberedelserna för en fyra veckor lång ledighet i mitten på juli är igång. I ärlighetens namn så känns det helt okej att fortfarande jobba och ha semestern framför sig med tanke på höstvädret ute. Efter regn kommer solsken så den som väntar på något gott är mitt motto just nu. När går ni på semester?

Hoppas ni haft en bra start på veckan och att ni får en mysig måndagkväll!

PAJ MED HALLONPANNACOTTA
8 port

Ingredienser

12 digestivekex
75 g smör
1 tsk kanel

Fyllning:
3 gelatinblad
2 1/2 dl vispgrädde
500 g  Kesella kvarg hallon
3–4 dl hallon

Gör så här:
     
Mixa kex, smör och kanel. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 15 min. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädden. Rör ner gelatinbladen. Låt grädden svalna något. Blanda grädde och kvarg. Häll det i formen. Låt stå i kyl minst 3 tim. Garnera med hallon.
 
Kramar Bella ♥

7 kommentarer:

Helenas loggbok sa...

Åh vad gott det är med hallonpannacottapaj. Det gör vi lite då och då när vi ska ha gäster. Smidigt och ser så proffsigt ut!
Har du några bra boktips inför sommaren? Tycker det är så kul med dina tips. Av någon konstig anledning har jag inte köpt på mig böcker de senaste gångerna jag varit i Sverige och har därför knappt läst något alls efter jul. Jag är helt utsvulten på bra böcker! Nu ska det läsas hela sommaren. Har ju inget hus att måla den här gången!
Stor kram
Helena

Mickis sa...

Tack för receptet :-)

Här är det oxå 2veckor kvar till maken ((och jag) tar semester :-)

ha en fin kväll!
Kram

A House With A View sa...

Ser heeeeeeeeeeelt uuuuunderbart gott ut, tack för receptet - det gillas!!

Stooooooooooor kraaaaaaaaaaam aka

Lotta sa...

Mera gott ser jag! Digestivekex är ju bäst, går så bra till mycket. Pannacotta är en favvis och hallon likaså.

Vill testa det här med!

Kram

Linda - Harmony Home sa...

Mmm, så gott det ser ut! Jag har gjort en liknande variant och de blir väldigt syrliga och goda:)

Kramar

Annas inspiration sa...

Ja värdelöst väder :(
hoppas verkligen det vänder snarast,
så tråkigt för alla som har semester,
ja för alla! Jag går v.31,
när börjar du?

sv: båten är en Searay 290, jättefin är den :) Hade ni inte en liknande båt förut?

Pajen ser smaskig ut!

Förresten vad har du för kamera? :)
KRAAAM

alegni sa...

Jag gillar recept på sånt som folk gjort och konstaterat vara gott, so keep them coming!
Kram
Ingela