lördag 31 juli 2010

Trevligt besök...

Inte behöver man egen båt för att ta sig till Åstol, att ta färjan hit går minst lika bra! Min lille gudson och hans föräldrar kom idag ut och hälsade på oss...

Lille O intog snart kaptensplatsen...


Vid lunchtid tog vi en promenad på ön bort till Åstols rökeri där vi åt en god pasta med räkor och musslor till lunch...


Vi passade också på att köpa med oss färska räkor, rökt makrill, lime och örtkryddad varmrökt lax samt pepparrotsås och romsås så vi åt i båten innan våra gäster tog färjan hem vid åtta-tiden...

Vi har haft en jättemysig dag med växlande väder, sol ena stunden och regn nästa. Vi har badat längst ut på ön där man har fyllt igen en skreva på klipporna med sand och byggt som en pool som det pumpas in havsvatten i, där finns även en vattenruschkana som lille O och även vissa stora pojkar (läs min sambo och O:s pappa) tyckte det var superkul att åka i, okej då... jag åkte allt ett par gånger jag också :) TACK för en kanondag K, P och lille O, så roligt att ni kom och hälsade på oss!!


Gårdagens kraftiga vindar har mojnat och lördagskvällen här på Åstol är vädermässigt sett lugn, musik hörs bortifrån Åstols Rökeri där det är uppträdande ikväll, men annars är det tyst och stilla, en och annan öbo och båtturist promenerar förbi ute på bryggan med jämna mellanrum, i båtarna i hamnen sitter folk med tända ljus och förhoppningsvis har de en trevlig lördagkväll. Det slog mig ikväll vad tidigt mörkret lägger sig. De ljusa nätterna kring midsommar är ett minne blott och att hösten närmar sig med stormsteg är inget man längre kan blunda för. Läser i dagspressen om att hemvändande turister har svårt att ta sig fram på vägarna. Har förstått att det är många som börjar jobba på måndag igen, själv har jag efter helgen redan avverkat halva semestern och tycker de lediga dagarna rusar iväg i alldeles för snabb takt, men desto större anledning att försöka ta tillvara på de dagar som är kvar och njuta så gott det går av dem oavsett väder och vind.

Planen för imorgon är att vi ska ta oss in till Lilla Bommen i Göteborg. Vi ser fram emot en god middag på stan imorgon kväll, kan inte ens minnas senast vi var ute och åt i Götet. På måndag har jag siktet inställt på lite butiksspan på stan under dagen och på kvällen ska vi gå på Liseberg.
Nu vill jag avsluta med att önska er en trevlig lördagkväll och på återseende!
Kramar ♥

3 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Så söt när han tittar ner i båten!!

Jag väljer också att faschineras av oväder och tycker att natirens krafter är mäktiga. Skönt att vi låg trygt i hamn. Härliga foton du tog.

Hoppas ni fick en skojig och god dag i Götet!!

Kramar

LOTTAS HOME sa...

Halloj!
Såå mysigt ni verkar ha med båten. Åstol är ju sååå fint. Vi var där för några somrar sedan och hälsade på vänner med sommarhus där. Åt rökta räkor på cafét minns jag, smaskigt. Här har du 2 med söndagsångest då vi börjar jobba imorgon. Hoppas ni får en fortsatt skön semester och att Gbg besöket blir lyckat!
Kram Lotta

Emmas utsikt sa...

Fina bilder från en härlig dag!

Hade gärna tagit en tur till Götet jag också.

:)

kram