fredag 16 juli 2010

SEMESTER!!!


Med färska räkor och vitt vin firas idag semestern in sittandes i båten i hemmahamn...

Favoritchokladen för tillfället är Lindts - Moússe au Chocolat...


Sambon tittar på tv och jag bloggar, kanske inte direkt den sysselsättning man förknippar med båtliv, men när vinden viner utanför kapellet, sommarvärmen har försvunnit och väderleksrapporten varnar för att ett nytt åskoväder är på väg att dra in över Västsverige i natt så känns det helt okej att ta till lite tekniska prylar för att fördriva tiden till havs...Lite senare än planerat och önskat checkade jag för några timmar sedan ut från jobbet, det vill gärna köra ihop sig sista dagen, tycker det blir så varje år, men vad gör det när semestern äntligen är här och fyra veckors ledighet ligger framför mig, hoppas så klart på fint sommarväder med sol och höga temperaturer både i luften och i vattnet, tyvärr ser inte prognosen speciellt bra ut för den kommande veckan, regn, mulet och temperaturer som inte orkar äver 20 graders strecket spås det i trakterna här omkring. Med andra ord precis som det var på vår första semestervecka för tre år sedan när vi hade köp vår första båt. Då låg vi inblåsta på Bohus Malmön i tre dygn och såg hela första säsongen av Desperate Housewife på dvd i båten samtidigt som regnet piskade på kapellrutorna och det var så där lagom fuktigt och gott i båten. I år har vi med en värmefläkt vi kan sätta på när vi ligger i hamn och har landströmmen påkopplad, tv, dator och alla andra bekvämligheter finns också med så det kommer inte gå någon nöd på oss om vädret blir grått och trist, men det är ju sol och salta bad vid klipporna som i alla fall jag vill ha, då bara tanken på att sätta sig framför datorn inte ens kommer för att man är så totalt avslappnad och bara njuter av att vara, läser böcker, solar, badar och njuter av sommarledigheten i skärgården till fullo när den är som bäst.
För den som är nyfiken så blev mitt hår helt okej efter att jag tvättat det med silverschampoo, skönt... lite väl ljust, men det hade det blivit efter en vecka på havet i alla fall då solen blekt det så jag får väl jobba på solbrännan de närmsta dagarna så jag ser ut som en inbiten seglare med gyllenbrun hud och solblekt om några dagar :)
Hoppas ni får en riktigt skön fredagkväll!!
Kramar ♥

4 kommentarer:

Linruz sa...

Hej vännen.
Har varit dålig på att kika in men du ser ut att ha det toppen.
Ha en fortsatt fin helg.
Kram Lina

Linda - Inspiration, Inredning, Design sa...

Härligt med semester! Hoppas ni får några fina veckor med båten.

Kram på dig

jessi sa...

er båt känns lyxig, så skönt att det inte går nöd på er! jag saknar internet nu när inte har... för när man har trist o dåligt väder så ger internet så mycket glädje! jag skulle klara mig utan tv men inte internet!

KRAMISAR

Annas inspiration sa...

Grattis till semestern Bella!

Vad skönt att starta semestern till havs i er superfina båt :-)

Skönt att det ordnade sig med håret!!!

Njut av lata dagar nu,
massor med kramae