söndag 11 juli 2010

Välkommen...


Välkommen hem till oss...
När vi flyttade in i huset förra sommaren målade vi väggarna i hallen i en ljusgrå färg och taket vitt, på den lilla väggen där fondtapeten med björkstammar sitter idag satt tidigare ett skåp som fastnat i den gamla tapeten så när de förra ägarna skulle ta ner skåpet så följde tapeten med. Vi hade inte tänkt tapetsera om hela hallen, samma tapet sitter nämligen också på väggarna i trappan både upp till övervåningen och ner till källaren så vi löste problemet med att sätta fondtapeten som ni ser på bilderna och sparade på så sätt en hel del arbete...

Rottingkistan, ljusstaken och lampa är köpta på IKEA för några år sedan...

I fredags kom ett paket med posten med skylten jag vann i
Skrollungar och Skärgårdslivs bloggtävling, den sitter nu ovanför lampan i hallen, men jag tror jag kommer flytta den till väggen direkt innanför dörren istället då jag tyckte den blev lite liten på väggen där den sitter nu...
Vilken värmen vi haft i helgen, 30 grader och trots regn och åska under dagen som borde sänkt temperaturen och rensat luften är det fortfarande drygt 25 grader ute nu när klockan närmar sig 21. Jag har inte så ont av värmen värre är det för sambon som svettas och gnäller mest hela tiden, hade vi haft en pool här hemma i trädgården så vet jag var han hittat honom. Jag ska jobba en vecka till och sen är det äntligen dags för fyra veckors ledighet, sambon har tjuvstartat och började sin 5-veckors semester i fredags.
Tanken var att han skulle ägna första vecka till att bl a dränera vårt hus, vi ska koppla på det kommunala vattnet då vi har haft problem med den egna brunnen från den dagen vi flyttade in i huset. När vi frågade de gamla ägarna ett antal gånger innan vi köpte huset om det var några problem med vattnet så fick vi till svar att så inte var fallet. Vattnet är missfärgat pga den höga järnhalten och smakar inte som det ska. Vi känner att det inte fungerar att bo i ett hus där man inte kan tvätta vittvätt (min snäll mamma hjälper oss med det idag) och inte vet att man kan få fräscht vatten att dricka när man vrider på kranen så vi har tagit beslutet att det inte finns någon annan utväg än att koppla på det kommunala vattnet.
När vi ändå ska gräva upp på tomten för de nya vattenledningarna så tänkte vi passa på att dränera framsidan på huset, de andra sidorna är gjorda vid ett tidigare tillfälle. Tyvärr har det blivit förseningar från Kommuens sida så vi får inte nergrävt får vatten-servis förrän i slutet på augusti och pga av detta får vi även vänta med grävningen. Känns lite snopet, men inget vi kan påverka.
Hade besök av mina föräldrar i fredags och fick en jättetrevlig kväll med grillning och mycket prat. Igår var det dop för lilla R och idag har jag vilat och inte gjort mer än det mest nödvändiga, är trött och har ont i min kropp, jag behöver lugn och ro och tid för återhämtning.
Första halvlek i VM-finalen har börjat och jag tänkte avsluta helgen med att titta med ett öga på matchen och det andra ögat på att läsa era fina bloggar, som jag inte hunnit med att läsa de sista dagarna.
Kramar ♥

5 kommentarer:

Mia sa...

SSUPERFINT!!! Älskar den tapeten...

Du gör rätt i att ta det lugnt idag...

KRAMAR

Zandra sa...

Jättefint!! Så kul att få ta del av ert super arbeta ni gjort under de gågna året :-) Häftigt de måste kännas!
En vecka till säger du, en annan har två..... men dagarna går ju så fort :-)
Ha de bra tjejen!
Kramar

Boviksmarinan sa...

Jätte fin blogg du har & hoppas din sommar blir kanon!Kram fr norr

home by lina sa...

Ja, ni har verkligen fått till det fint i hallen :o) Kan tänka mig att det är stor skillnad! Hos mig duggar inte inläggen så tätt då vi nu är i väg på semster och slappar och vilar, tycker att du oxå ska göra detsamma :o) Ha det gott och ta hand om dig vännen! Kram Lina

vitagavlar.blogspot.com sa...

Grattis till vinsten! Varifrån kommer den fina tapeten?
Kram Lisa