Jordgubbar är gott, men smultron är snäppet godare tycker jag...
Lyckan var med andra ord gjord igår när jag fick se smultron i trädgården, tyvärr inte så många, men några är bättre än inga...
Lyckan var med andra ord gjord igår när jag fick se smultron i trädgården, tyvärr inte så många, men några är bättre än inga...
Hittade recept på en fläder- och jordgubbsmousse i allt om mat som är enkel att svänga ihop en varm sommardag och bjuda semesterfirande vänner på...
Andra halvlek har precis börjat i semifinalen mellan Spanien och Tyskland i Fotbolls-VM, fortfarande 0-0 så än är det långt ifrån avgjort vem som möter Holland i finalen. Tror jag håller en tumme för Tyskland, sympati för min vän S vars föräldrar kommer från just Tyskland. Var i Tyskland på hösten när jag gick i 8-an bara ett par år efter att muren föll och det var då fortfarande stor skillnad på hur väst- och östsidan såg ut och delar av muren stod fortfarande kvar i Berlin där vi var. Hade varit intressant att åka tillbaka dit idag nästan 20 år senare och se hur staden och landet förändrats sedan dess.
Lyckan var igår kväll gjord när jag hittade smultron i trädgården, inte så många, men så goda!! Älskar smultron och fundrar på om man skulle plantera ett gäng jordgubbs- och smultronplantor på baksidan huset där vi idag bara har gräsmatta, kanske kan vara ett projekt nästa vår...
Avslutar dagens inlägg med ett recept på en somrig fläder- och jordgubbsmousse:
FLÄDER- OCH JORDGUBBSMOUSSE
8 pers
Ingredienser:
200 g jordgubbar, (knappt 1/2 liter)
1 dl fläderblomssaft, konc
1,5 dl matyoghurt, (8 %)
3 dl vispgrädde
200 g jordgubbar, (knappt 1/2 liter)
1 dl fläderblomssaft, konc
1,5 dl matyoghurt, (8 %)
3 dl vispgrädde
Garnering:
smultron
smultron
Tillagning:
1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Mixa dem ganska fint med mixerstav eller i matberedare.
2. Rör ner flädersaft och yoghurt i jordgubbsmoset.
3. Vispa grädden fluffig och ganska fast men inte för hård. Vänd ner jordgubbsblandningen, lite i taget, i vispgrädden. Rör försiktigt till en jämn mousse. Fördela moussen i koppar eller glas och låt stå kallt minst 1 timme före servering.
4. Dekorera med färska smultron.
Moussen håller ca 2 dagar i kylen, men då kan den vätska sig lite i bottnen. Servera den gärna med en liten skorpa eller småkaka.
Kramar ♥
8 kommentarer:
hej gumman!! ja visst, att hitta smultron är allt lycka det! mina är på G åxå! Du pratade om jordgubbar. Verkar som om jag kommer få ett gäng plantor till hösten, vill du ha ifall jag får över? Min faster odlar jordgubbar, va förbi en sväng i söndags och mumsade..lyx! Kram
Gott!
Jag är inne i en period då jag vill testa nya recept, därför har ja lagt upp så mycket nytt på bloggen ;o)
För mig var det nog ett ganska tidigt dopp då jag är en riktig badkruka.
Smultron är ju så gott.
Kram och sov gott
Hoho raring...Här har vi också pollenchocker. Maken och minsta sonen mår pst tyvärr. Mums vad gott med smultron. Sg alltt några häromdagen och blåbären har tittat fram. Har mängder på en av delarna på vår tomt på landet. Ha det bäst/ Kramkram Anne
Hej hej!
Smultron är somrigt & gott. Härligt att kunna plocka i trädgården. Har ni stor trädgård?
Ha en fin torsdag, snart ledig helg för dig :-)
Massor med kramar
Vi har ju varit i Berlin, jag rekommenderar att åka dit. Både roligt o fin stad men även så mycket historia. Man blir berörd också.
Ha det så mysigt denna sommarkväll!
Kram
Smultron är sommar!!!
Så gott och tack för receptet som verkar ytterst välsmakande!
Här är det...så där. Kämpar vidare i mitt beslut som just nu innebär mest motgångar.
Jag försöker hålla huvudet högt och blicka framåt..mot ljuset i tunneln som finns där någonstans.
Njuter mellan varven av sommar, sol och bad och över att ha mina barn kring mej.
Just nu i spridda skurar dock.
Pratar lite i gåtor.
Hoppas du kan läsa mellan raderna:-)
Tack för din omtanke!
Kramar
Mmmm, det låter ju otroligt gott och så fint du serverade moussen i gulliga koppar med riktigt somrig dekoration :-)
Hoppas att du får en riktigt skön fredag och att värmen kommer åter till Västkusten under dagen, kramar!!!
Skicka en kommentar