torsdag 8 mars 2012

Påskinspiration och snöskottning i kortbyxor...


Våren har tagit paus här på Västkusten och imorse möttes man av en decimeter nysnö som fallit under natten. Det har varit plusgrader under dagen så snön har sjunkit ihop under dagen, men nu har kvicksilvret i termometern letat sig ner under nollan igen så för att undvika isgata på trappan och halkolyckor imorgon gick sambon ut och skottade av den för en stund sedan...



Jag är alltid frusen och sambon är min totala motsats, alltid varm! Det är inte första gången i vinter han är ute i Foppa-tofflor och shorts och skottar snö... Jag skrattade gott när det var -20 ute och sambon traskade ut i shorts och tofflor med ett element under armen som han skulle sätta på i garaget...



Tiden går fort och det är bara en månad kvar till påsk och butikerna har nu fyllts på med färgsprakande påskpynt. På Indiska hittade jag den här metall-tuppen som gärna får flytta in här hemma lagom till påsk...



Lite Iittala-inspirerade äggkoppar i flera färger för 29 kr/st, fat för 79 kr och glasäggen kostar 59 kr...

Det kanske inte var helt oväntat att våren tog en paus och vintern gjorde en förhoppningsvis sista comeback för i år så här i början på mars. Drygt en decimeter snö föll under natten så det var ett vitt vinterlandskap som mötte oss Västkustbor i morse. Det är nästan så jag önskar att snön kommit om en och en halv vecka istället, samma natt som vi åker till Karibien. Kontrasten att få lämna snö och kyla bakom sig och lyfta mot sol och värme är svårslagen!

Jag tycker inte det är länge sedan det var jul och nyår, de sista månaderna har tiden gått så fort och eftersom jag låg hemma och var sjuk i nästan en månad så är jag fortfarande i februari i sinnet. Dags att ställa om och inse att det är mars och snart påsk. Butikerna har plockat fram det färgstarka påskpyntet och idag kikade jag in på Indiska som alltid brukar ha något som faller mig i smaken och idag var det en metall-tupp som jag föll för. En favorit från Indiska som jag köpte för ett par år sedan och som jag fortfarande såg fanns till försäljning är det här ägget.

Imorgon ska jag och två kollegor till grannstaden på den årliga lönedagen och uppdateras på nyheter. Det brukar var en givande dag så jag hoppas att det blir så även imorgon.

Hoppas ni haft en bra dag!!

Kramar Bella ♥

9 kommentarer:

linda - en vimsig mamma sa...

kan inte sluta skratta åt bilden där han skottar med kortbyxor =) kram

Postadress Torslanda sa...

Visst har det gått fort ...ä lite oväntat med snön...ochnovälkommet från mig

Majken sa...

Vad lustigt. Jag var förbi indiska igår & jag stod & höll i tuppen & ägget & tänkte sen.. näe jag avvaktar lite.. MEN jättefina är dem :-)

Det ser allt lite kul ut att skotta i shorts & foppatofflor :-) Han måste vara lite halvgalen sambon...

Ha en finfin kväll!
Kram

A House With A View sa...

Men oj vad det där såg kallt ut med kortbrallor i snön, hihi!!!! Vad mysigt ni ser ut att ha det utanför huset! Och vilken finfin påskinspiration du bjuder på! Indiska har mycket fint i sitt sortiment.

Kramelikramiz aka

Helenas loggbok sa...

Min man går oxå ut så där i snön. Jag tycker det är så pinsamt för våra grannar måste tänka "konstig svensk". De kanske tror det är vanligt att man går ut i kortbrallor och tofflor i Sverige när det är vinter och snö! Nu i vinter hämtade Jens Wilma vid skolan mitt i natten i kortbrallor när de kom hem från alperna. Hon höll på att skämmas ihjäl!
Vad mycket fint påskpynt! Det är kul att köpa något litet nytt varje år!
Stor kram
Helena

Kia sa...

Påsk ja, jag har inte varit runt i affärer på evigheter så jag har inte sett så mycket påsk än. Men jag tänkte ha lite påskpyssel med tjejerna snart.
Är det stora lönedagen ni ska på? Jag ska dit på onsdag i Stockholm.

Ha en toppen fredag!
Kram Kia

Anna Larsson sa...

HEJ!
Det är samma hemma hos oss, mannen är alltid varm och jag alltid kall, men han är ju norrlänning ocå;)! Har dock inte sett honom ute i shorts skottandes, bara springandes till gymmet!
Hoppas du mår bra fina du! Blir alltid så gladav dina uppmuntrande inlägg på min blogg, jag är så dålig på det! Sökandet går trögt, men jag kämpar på. Vet ju att jag skulle vara bra för vilken plats som helst, bara man kommer in nånstans :)!Det är bara att fortsätta!
Hoppas du får en riktigt fin helg! Här i Gbg har snön nästan smält redan så det känns skönt!!!
Kram
//Anna

cecce sa...

Vilka inspirerande påskbilder du bjuder på!
Hoppas ni fick en trevlig dag i grannbyn och kom hem med lite nya roliga saker:-)

På tal om roligt...lite lustig ser han allt ut, där i kortbyxor i snön:-) Önskar jag också var lite mer varmblodig:-)

Stor kram!

alegni sa...

Jag höll i de där äggkopparna på indiska i veckan, men konstaterade sen att jag har så fina från förr, så jag lade dem tillbaka...
Fin snöskottarbild! :D
Kram
Ingela