tisdag 6 mars 2012

Trädgårdstips...


I somras grävde jag upp växter ifrån en rabatt i trädgården som vi bestämt oss för att ta bort och planterade de jag ville spara i krukor. Kan villigt erkänna att jag inte tagit speciellt väl hand om dem, vattnde dåligt i somras och ställde sedan bara in dem i maskinhallen i höstas och där har de stått hela vintern. I helgen gick jag in för att kolla till dem och till min glädje fick jag se att påskliljorna var på väg upp!!
Jag klippte bort allt visset på lavendeln, rätt eller fel? Jag vet inte och jag vet inte heller om jag borde ha klippt mer el om jag borde ha mer jord i krukan, när jag ska ställa ut krukan el hur jag ska vattna?? Någon som vet?


Syns kanske inte så bra på bilden, men röda små knoppar är på väg upp och det ska bli lite spännande och se hur det går om det kommer några blommor efter midsommar. Någon som vet hur jag ska vattna i krukorna? När de ska ställas ut? Ska jag klippa bort mer av det vissna sen förra året?

Många frågor och kanske är det någon av Er som har tips och råd att dela med Er av till en glad trädgårsamatör!!

Kramar Bella ♥

4 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Å, vad roligt att se att de kommer upp! Tyvärr kan jag nog inte hjälpa till med några råd beträffande lavendeln. Har en gång provat att klippa ned en planta, men tröttnade på den halvvägs genom vintern oc slängde den..

Kia sa...

Inte så bra på det där. Men jag klippte ner lavendeln har jag för mig och det kom upp. : )
Lycka till!

Kram

A House With A View sa...

Oj vad spännande!!!! Tyvärr är jag inte någon expert på detta... Hoppas det tar sig!!!

Kraaaaaaaaaaaaaam aka

Anonym sa...

hej tjejen..
nemas problemas med lavendeln, den klarar sig. kan klippas på hösten eller våren ,eller inte alls på ett par år. den blir knubbig o fin till sommaren. Det andra har jag ungen aning om vad det är. Du kan vattna liite, beroende på hur varmt ni har det i garaget... kan du ställa dem ljust när de börjar kvickna till liv så blir de glada ( och inte så långa o rangliga)
kram åsa