tisdag 3 januari 2012

Vaniljpannacotta med pepparkakssmul och rårörda kanellingon...


På juldagen bjöd jag på pannacotta med julig touch till efterrätt och även om vi nu passerat nyårshelgen och längtan efter våren kommer smygande kanske detta kan vara ett efterrättsalternativ till den stundande trettonhelgen...

Go kväll!

Stormen Emil viner runt våra husknutar och blötsnö faller från himlen, inget vidare väder ute med andra ord. Var ute på vägarna för ett par timmar sedan när jag åkte hem ifrån min goa vän K och hennes söta små barn som jag busat med under eftermiddagen och det var inte att rekommendera. Så håll er inomhus om ni bor här på Västkusten och inte måste ge Er ut ikväll. Så mycket mer än detta spontana och riktigt trevliga besök söderöver idag så har jag bara slappat och vilat, skönt och välbehövligt!

Nu börjar snart Agnetas nyåskarameller på 4:an så jag önskar Er alla en trevlig kväll och för er som vill prova pannacottan hittar ni receptet nedan!

 
VANILJPANNACOTTA MED PEPPARKAKSSMUL
OCH RÅRÖRDA KANELLINGON
ca 6 portioner

3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
pepparkakor till garnering

Kanellingon
100 g lingon
2 msk strösocker
1/2 tsk kanel

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten tills de blir mjuka, ca 5 minuter. Häll grädden i en kastrull. Klyv vaniljstången och peta ner fröna i grädden, lägg ner stången också. Tillsätt sockret och låt gräddblandningen koka svagt några minuter. Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och krama ur lite vätska. Lägg ner dem i grädden och rör med en visp tills de har smält. Fiska upp vaniljstången och häll upp pannacottan i portionsglas. Låt svalna och ställ sedan kall i minst 2 timmar.

Rårör lingonen med sockret och kanelen. Toppa pannacottan vid serveringen med lingonen och smulade pepparkakor.


Ett annat tips om du inte tröttat på julsmakerna ännu är dessa julcupcakes som blev en ny favorit för mig i år!

Kramar Bella ♥

4 kommentarer:

Miruschka sa...

Jag ÄLSKAR pannacotta i alla dess former, men det blir aldrig av att jag gör den själv. Men det såg faktiskt ganska lätt ut, så kanske jag svänger ihop en till fredag:)
Kram♥

Sabelhagens Olivlund sa...

Jag har aldrig gjort pannacotta själv, men gott är det! Jag skulle ju såklart ha gjort det till nyår istället för Creme Brulee som jag gör varje år och nu blev helt misslyckad för att undervärmen på ugnen pajade. Lätt att vara efterklok:)).
Vädret har lugnat ner sig lite här nu, men vinden skulle visst öka igen i natt.
Kram

Anonym sa...

Test

Linda - Harmony Home sa...

Pannacotta som är så himla smarrigt och den där varianten låter inte dum den:D

Hoppas du har en fin kväll
Kram /Linda