måndag 16 januari 2012

Life is short...


Välkomnar årets 3:e vecka som än så länge bjudit på vänliga ord från fina vänner, elaka och onödiga kommentarer som saknar sanning och riktig innerbörd, jag fokuserar på de vänliga och försöker att inte ta åt mig av ovetande och missunsamma människors vassa ord, livet är för kort för att man ska ägna onödig tid och kraft på olyckliga och elaka människor. Självklart har alla rätt att ha en åsikt, det har jag också, men ibland vill man bara ryta ifrån och önska dessa personer ett mer innehållsrikt liv och verktyg till att fokusera på annat och mer givande saker än att såra andra. Vad får man ut av det?

Jag vet inte, jag har aldrig känt välmående efter att ha sagt något som sårat en annan människa, snarare olust och ånger efter att ha uttryckt sig på fel sätt för jag har som alla andra sårat både medvetet och omedvetet trots att jag varje dag strävar efter att vara mot andra som jag själv vill bli bemött.

Jag vill tro att illvilja och ondska i slutändan straffar den som försöker göra andra illa, livet brukar komma ikapp så småningom och synden straffa sig själv.

Säg de fina ord du tänker om din familj och dina vänner till dem, det kommer göra deras dag och var inte mer långsint och stolt än att du förlåter och glöm inte att ett skratt förlänger livet!

Ta hand om dig!!

Kramar Bella ♥

11 kommentarer:

LOTTAS HOME sa...

Önskar dig en fin vecka rara Bella!
Stor kram Lotta

A House With A View sa...

Tänkvärt!! Bra inlägg! Helt rätt att fokusera på det positiva som sägs, de negativa kommentarerna kan ses som moln på himlen som kommer och glider förbi:) Jag tror ofta att "elaka" kommentarer är sagda av oförstånd mer än en vilja att vara elakt, men såklart skär det i själen...

Stööööörsta kraaaaaaaaaaamen aka

Mickis sa...

HHejsan!

Hittade hit via Cecce. Blev nyfiken på dig då jag läste att du har samma diagnoser som jag :-)

Roligt att läsa att du klarar av att jobba, önskar att jag orkat det :-) Får man vara nyfiken och fråga vad du jobbar med?

Läste om den plumpa kommentaren från ngn på fk... Vad sjutton inte skriver man om ALLT dåligt & allt man behöver hjälp med...

Ha en riktigt fin kväll!
Kram

alegni sa...

amen to that!
visst kan man kläcka ur sig sådant man egentligen inte menar i en hetsig diskussion, men att skriva ner det, då ligger det nog en del tanke och illvilja bakom, tyvärr.
tur att du är stark i dig själv, bella. hoppas de som skriver en massa strunt får ont i själen av att de inte lyckas bryta ner dig.
stor, varm kram från
ingela

Kia sa...

Ibland undrar man hur folk orkar hålla på och gnälla och klanka ner på andra människor? Vad får dom ut av detta om dom inte ens känner personen? Nä strunt i dom och ta vara på de bra istället!

Ha en toppen dag!
Kram Kia

VILLA RUT sa...

Vill säga att du ska strunta i dumheterna som skrivs men förstår att det är jättesvårt. Kram

millan sa...

Go Girl1 Du har så rätt - njut av livet och ta vara på var stund, dumt att ödsla tid på "elakingar" - det är oftast väldigt missnöjda människor. ha de' bäst & sköt om dig kramen

Radhusdrömmar sa...

Helt rätt. Strunta i elakingarna och fokusera på de snälla :)

Jag tror att Plantagen hade halvapriset fram till i helgen eller ngt sånt.

Kram!

Jenny sa...

Vad fint skrivet Bella!

Man kommer mycket längre genom att vara snäll, så brukar jag tänka:)

Sköt om dig!

Kraam Jenny

vitagavlar.blogspot.com sa...

Så sant! Ta bara till dig det vänliga!
Ha en fin vecka! Kram Lisa

Annas inspiration sa...

Du är så klok Bella! :)

Önskar dig en fin onsdag
Kramar Anna