måndag 2 januari 2012

Nystart och nikotinmonstret har intagit vårt hem...


Godsaker á la Leila gissar jag är något många av er väljer bort så här i nyårslöftestider, själv tror jag inte jag kan låta bli att baka något ur hennes nya bok som jag fick i julklapp av min bror och svägerska och sedan servera på fatet som låg i en av klapparna från mina föräldrar...

Nytt år innebär nya möjligheter och en chans till nystart! Jag är inte så mycket för nyårslöften då det oftast bara blir en källa till dåligt samvete när man inte kan hålla dem. Jag ser nyåret som en möjlighet till omstart, ett bra tillfälle att skaffa sig bättre vanor och lämna det gamla dåliga bakom sig för att istället se framåt och satsa på det positiva som man tror på för ett gott liv.

Efter att ha arbetat alla dagar fram till julafton och även mellan jul och nyår är det nu min tur att få vara ledig i några dagar. Jag försöker att varva ner och har insett under dagen att jag är mer sliten än jag velat inse och det är svårt att bara vara. Inga bra signaler som kroppen sänder ut när rastlösheten är stor trots att man är tröttare än tröttast så det är bara att ta det lungt och vila även om jag hellre ägnat mina lediga dagar åt att träffa vänner och fixa här hemma, men sunda förnuftet får tala och bestämma just nu om 2012 ska bli ett bra år.

Sambon har bestämt sig för att sluta snusa som nyårslöfte och han kämpar på, att han är mer eller mindre helt omöjlig att umgås med för tillfället får jag väl helt enkelt ta och låta honom bråttas med nikotinmonstret i fred. Hoppas att det snart lämnar honom i sticket för bådas skull :)

Kramar Bella ♥

9 kommentarer:

Nazima sa...

Trevliga julklappar. Kakfatet såg helt underbart ut, jag stod och höll i boken idag, tänkte köpa den för presentkortspengar, men ångrade mig och tog en annan.
Skönt med lite ledigt mellan varven, det är guld värt!
Ha de så gott!!!
KRAM

alegni sa...

det var ingen dåligt meny ni fick er serverade på nyårsafton - mums!
jag önskar sambon lycka till med nikotinavvänjningen. min gubbe slutade helt plötsligt röka för nästan nitton år sedan, utan att tala om det för mig. jag märkte det inte förrän tre dagar senare när jag kände att det luktade glöggkryddor i vårt kök (detta var i februari), så jag undrade högt vad det berodde på. då sa han att han slutat röka för tre dagar sedan och att han tuggade på nejlika (kryddan alltså) för att bedöva munnen. det höll han på med ett par dagar till, och så var han avvänjd och har inte rökt sedan dess.
njut av ledigheten! kram
ingela

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Åh, vilket fint fat på fot! Och Leilas bok hade man ju inte tackat nej till:). Jag var ledig i mellandagarna och jobbar nu. Oj, oj vad segt det är att gå upp.
Roligt att du vill vara med i min utlottning.
Hoppas du kan slappna av och känna dig piggare snart.
Kram

Jenny sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jenny sa...

Hej Bella!
God fortsättning på det nya året!

Den där boken vill jag oxå ha (även om jag inte bakar så mycket men de är trevliga att bläddra i;))!

Vad duktig han är din sambo som gett upp snusandet! Min sambo som både snusar o röker (periodvis) skulle nog oxå bli odräglig om han slutade:) Det är väl värst i början kan jag tänka mig.

Vad skönt med lite ledighet! Själv jobbar jag bara idag och imorgon, vi har en inarbetad dag på torsdag och på fredag är det ju Trettondag Jul.

Sköt om dig!

kraam Jenny

uh-huh-me.com / Nettan sa...

Vad härligt ni haft det på spat!

Hoppas du får ett par härliga lediga dagar och får vila ut ordentligt i kropp och själ!

Gott nytt år till dig vännen!

Helenas loggbok sa...

Jag har heller inga nyårslöften. Man blir ju som sagt bara ledsen när man inte kan hålla dem. Istället har jag förhoppningar. Förhoppningar att som vanligt kunna gå ner några trivselkilon, inte dricka pepsi max i veckorna (min stora last) och vara ute mer i friska luften.
Jag hade önskat att Jens hade som nyårslöfte om att kunna sluta snusa. Eftersom vi inte bor i Sverige är det ett jäklans meck ibland att få tag på snus och dyrt är det oxå. Han slutade när han blev så sjuk förra året, men började igen... så knasigt!
Ha det gott Vännen!
Kram
Helena

millan sa...

Leila - bakverk är hennes grej!! Vilket jätte fint fat, klok du är som vilar!!! Vill skicka dig världens största tålamod & din sambo världens största motivation... det är pest jobbigt att bli av med nikotin monstret... kram & ha de' bäst, vila duktigt!

Annas inspiration sa...

Hej vännen!

God fortsättning!

Gav inte heller något löfte,
hoppas att året ska innehålla mycket bra & att alla får vara friska :)

Vad underbart det låter att tillbringa nyårshelgenpå spa,
det gjorde dig säkert gott. Har du fortfarande ont i magen?

MÅNGA KRAMAR