onsdag 18 januari 2012

Väderomslag...


I helgen färgades himlen vackert rosa blå när solen gick ner bakom trädtopparna...

Den senaste tidens väderomslag där temperaturerna växlat mellan -6 ena dagen till +7 nästa bara för att dag tre återigen vara nere på flera minus är sämsta tänkbara väder för någon som lider av fibromyalgi. Kraftiga och snabba väderväxlingarna, rått, fuktigt och blåsigt väder ute påverkar mig jättemycket även om jag inte vistas ute. Kan verka märkligt hur detta kan få kroppen i sådan obalans, men det är verklighet för mig och många andra. För min del så påverkas jag framför allt av att värken i mina händer och i huvudet blir värre, kroppen stelar till rent allmänt och fötter, underben och underarmar blir svullna, stumma, stasar sig som vid en långflygning, jag får stickningar och de domnar bort. Jag blir snuvig och får en influensakänsla i kroppen.

Igår på bassängträningen så blev det så uppenbart i hur illa skick kroppen är just nu, men trots att jag inte kunde vara med fullt ut på passet så känns det alltid lika skönt att få vara i det varma vattnet en timme och bättre att vara med och göra det jag kan än inte vara med alls. Vet av erfarenhet hur god effekt bassängträningen har på min kropp.

Sitter i skrivande stund och inväntar sambon som är på väg hem ifrån Karlstad där han varit på jobbmöte över dagen. Det får bli en enklare middag ikväll och sen lite tv innan det är dags att gå och knyta sig. 

Hoppas du haft en fin dag och på återseende imorgon!

Kramar Bella ♥

PS! Jag kan bara kommentera på ett fåtal bloggar, är det fler som har samma problem??

13 kommentarer:

Mickis sa...

Samma här.. värken blir mycket sämre när det är tvära kast ute.. Jag behöver inte heller vistas utomhus.. nä kroppen känner av det ändå... Friska tror väl att man är lite knäpp, ja det tror man ju själv oxå ibland ;-)

Hoppas du får en mysig kväll tsm med maken :-)
Kram

Mickis sa...

P.s jag kan bara kommentera hos dig om jag öppnar i ett nytt fönster... tror blogger har problem... d.s

Stjärnor & Champagne sa...

Inga problem!! Trist detta med väderomslag:( Vilken härlig bild vännen, otroligt vackert. Stor kram A

Marie sa...

Om man inte har pop-up-fönster så blir det problem att kommentera. Jättestruligt!!
Synd att din kropp ska reagera så på väderomslag, men jag har ju hört att i princip alla reumatiker har så.
Tänk så skönt för dig att komma till Karibiens värme:)
Kram♥

Kia sa...

Skönt med en bassäng med varmt vatten. Kommer ihåg när jag gick på babysim med barnen i minst 32 gradigt vatten. : )
Lite du och så med blogger nu tycker jag.

Kram Kia

cecce sa...

Ja detta väder! Förstår att det måste va jobbigt för dig. Här, där jag bor har vi dock bara haft minusgrader någon enstaka gång denna vinter. Mest regn och grått:-( Längtar till våren!

Hämtade ett recept hos dig idag. Raspberry coconut piecupckakes. Såå goda! Tack för det!:-) Fast dina ser finare ut än mina:-)

Hoppas du och maken har en fin kväll!

Kramar

Helenas loggbok sa...

Stackars dig. Lider verkligen med dig och känner igen det där! Vädret har påverkat min mamma hela min uppväxt. Hon har kunnat känna innan vädret har slagit om att det kommer komma ett väderomslag. Bäst mådde hon i värmen på våra utlandsresor eller när det var riktigt kallt. Väderomslag var hemskt. Skönt att ni har Karibien framför er. Gissar att värmen är skön även för dig!
Stor kram till dig!
Helena
PS För mig funkar blogger som vanligt!

Anonym sa...

Mycket fin bild. Väder påverkar min värk jätte mycket,och även förmågan att hålla den varm oavsett ur mycket man tar på sig och trots varmbassäng och träning helt konstigt,Vid svår blåst är det som inferno i kroppen. Varmbassäng träning är det bästa som finns och jag lider när det är uppehåll och stelnar till direkt.Även de dagar man är sämre är a och o att komma i bassängen och man gör rörelserna efter dagsform.
Blogger funkar nog inte bra just nu,vissa går inte att komma in på.
Jag läste på en kommenter att du varit handbollsspelare,jag blev lite nyfiken efter som jag själv
varit fotbollspelare och sysslat mycket med träning och är liksom du inte bra idag.I vilken ålder börja du märka av att kroppen inte fungerade som tidigare? Vill du inte svara är det okej.Det är roligt att kunna följa favoritsporten live på läktare eller på TV, och jag lever mig in i matchen och har svårt att vara tyst. Att följa för min del fotboll ger mig så otroligt mycket,ibland kanske man bara orka och lyssna på en match från webradion då får man göra det.

alegni sa...

ja, för sådana som har samma bekymmer som du är ju dessa väderomslag jättejobbiga. hoppas det skulle bli någon ordning på vädret så småningom!
jag har också problem med att kommentera med internet explorer, men med google chrome går det hur bra som helst. testa att byta webbläsare.
kram
ingela

Lilla Kullan sa...

Så skönt med varmt vatten.
Härlig bild.:-) Stina

Radhusdrömmar sa...

Vad jobbigt för dig att kroppen reagerar så på väderomslag.
Vi får hoppas på att våren kommer tidigt i år och att den håller i sig.

Min man är i Karlstad i dag på möte :)


Kram kram
Johanna

Casa of Mia sa...

Jobbigt att reagera så på väderomslag, vilken otroligt vacker bild kram

Bella sa...

Till Anonym: Jag blev sjuk för sex år sedan och nog är det en omställning mot hur man levde då... Jag har spelat både handboll o fotboll i många år, men när jag blev sjuk var jag inte längre aktiv, men tränade på gym 5-6 dagar i veckan både styrka och olika klasser och jag saknar det fortfarande jättemycket och när man ser handbollsmatcher på tv då kliar det i fingrar och skott armen :)

Hoppas du haft en okej dag!

Kramar Bella