lördag 5 januari 2013

Små citroner gula - filmen!Äntligen!! Ser fram emot att få se filmatiseringen av Kajsa Ingemarssons bok Små citroner gula som har premiär den 20 februari, här kan du se en trailer...

Under ganska många år läste jag inga böcker, jag hade ingen ro till det, men när jag blev sjuk för 8 år sedan kom min fd arbetskompis och hälsade på och hade köpt med sig Små citroner gula. Jag var både ledsen, uppgiven och frustrerad då och såg ganska mörkt på framtiden så hon peppade mig att läsa denna för att dels få annat att tänka på, men också för att den visar på att inget är omöjligt även om det känns tungt och ser ganska nattsvart ut. Helt enkelt en peppbok som gjorde att jag började läsa böcker igen och boken var jättebra så har ni inte läst den gör det. Jag kommer med med all säkerhet att se filmen när den går upp på biograferna om ett par månader.

Det finns en mening med allt. Frågan är bara hur man hittar den.

Med en fot i Stockholm och en i barndomens trygga småstad tycker sig Agnes stå hur stadigt som helst. Hon har en familj som alltid ställer upp, ett bra jobb, en pojkvän som älskar henne och en bästa vän som hon känner utan och innan. Eller? En efter en rasar byggstenarna i Agnes liv tills hela tillvaron rämnat. När en vän erbjuder henne att vara med och starta en restaurang har hon inget att förlora.

Små citroner gula är en varm och charmig roman om att finna sig själv, om kärlek och vänskap, om att våga chansa och våga välja.

Kramar Bella 

7 kommentarer:

Nazima sa...

Åh, den boken är ju så bra. Kajsa Ingemarsson är en duktig författare. Såg i GP att filmen har kommet framöver, hoppas den är bra!
Kram och ha en skön lördagskväll!

A House With A View sa...

Åh den boken/filmen verkar jättebra!!! Sådant kan nog vara bra för alla att se/läsa, livet är ju en karusell med toppar och dalar. Vad bra att du blev peppad av den då du mest behövde det:) Tack för tipset!!!

Stööööörsta kraaaaamen aka

Home2tiny sa...

Åhh har boken blivit film, det visste inte jag. Boken är helt underbar. Hoppas nu att de kunnat återskapa känslan även i filmen. Kramisar Tina

vitagavlar.blogspot.com sa...

Den boken är jättebra! Jag vill oxå se filmen! Kram Lisa

Lotta sa...

Vilken underbar historia! Jag har aldrig hört om boken men tycker mycket om Kaja Ingemarsson. Vill gärna se filmen och läsa boken också. Så glad att du berättade om den.

KRAM!
Lotta

Anonym sa...

Åh, kan inte vi gå på den? Har också läst boken för många år sedan och vore jätte kul att se filmen. Så om du vill se den med mig så får du höra sav dig. Kram åsa

Tre vänner sa...

http://www.facebook.com/pages/Sm%C3%A5-Citroner-Gula-Love-and-Lemons/384771731616303

Gå gärna in och gilla sidan för roliga updates inför premiären!