tisdag 22 januari 2013

Den viktiga styrkan...


Vad är styrka för dig? Spontant tänker jag på att styrka är det samma som att vara stark. Stark i vardagen på så sätt att man klarar av livets med och motgångar på ett bra sätt, men också fysisk styrka och tydligen är styrka det nya smala. Tidigare skulle man sträva efter att vara slank, men nu är det vältränad och stark som är det rätta och det gillar jag även om jag själv inte längre är i närheten av den fysiska form jag hade innan jag blev sjuk. Men jag minns det välbefinnandet som jag hade när jag var stark i kroppen och då tänker jag inte främst utseendemässigt att kroppen var muskulös utan mest på vad det underlättade att ha starkare muskler i vardagen än jag har i dag. Att bära tunga matkassar eller lyfta saker var inget problem, annat är det idag, men jag jobbar hela tiden på att försöka träna både konditionen och styrkan efter de förutsättningar jag har idag och märker snabbt när jag går in i en svacka och inte kan träna att kroppen fort blir sämre så det är ingen tvekan om att träning är viktigt och att sträva efter att bli stark i kroppen istället för att enbart bli smal tycker jag låter väldigt sunt. Träning och bra kost i kombination är enligt mig det bästa!! Att bara äta lite och banta är inte sunt, lika lite som det inte är bra att tokträna samtidigt som man vräker i sig onyttig bra. Lagom är bäst och med sunt förnuft kommer man långt och det är ju faktiskt så att det är viktigt att röra på sig även om man är smal av naturen för att hjärtat ska få den träning det behöver och det är aldrig för sent att börja ett nytt hälsosammare liv!!

Kramar Bella 

10 kommentarer:

mammaxtre sa...

För mig är styrka så mycket. Man måste vara stark på så många sätt.

Jag gillar citatet!

Halvägs där, känns bra.Kia sa...

Man kan vara stark på många sätt, precis som du skriver. Jag är hellre stark (vältränad) än smal. Sen finns det ju gränser, finns alltid dom överdriver lite. : ) men alla mår bra av att röra på sig och äta bra!

Ha en toppen kväll!
Kram Kia

Nazima sa...

Instämmer med Kias ord, hellre vältränad än pinnsmal, (även om jag aldrig "kan" bli pinnsmal!)


Jag hoppas du får en bra vecka!

Kramar från mig

Lena Sandström sa...

Bra citat. Efter min stroke för ett år sen tänker jag mer på hur jag ska kunna träna. Det gäller bara att hitta sätt som funkar. Att jag skulle tappa några fler kilon skulle bara vara en bonus.
Det var länge sen jag kommentera hos dej men jag brukar vara här och läsa.
Kram Lena

Eva sa...

Bra skrivet. Jag måste rekommendera dig att gå logga in på www.bt.se och lyssna live på Pia Sundhage som Stefan Eklund hade samtal på Kulturhuset i Borås i måndagskväll.
Jag blev så glad att lyssna och gillar tolkningen av Björn Afzelius text som hon sjöng. Jag tror du skulle gilla det också.

Mickis sa...

Jag kan bara instämma. Jag klarar inte att träna som förr men tacka Zingo för den dagliga motion jag faktiskt får. Mår bra av att röra mig :-) är lite rund oxå så det gör verkligen gott att röra dig...
Saknar den friska tiden, men man får göra det bästa man kan utefter de förutsättningarna man har :-)

Ha en godnatt!
Kram❤

Home2tiny sa...

Håller med dig. Själv kan jag inte heller träna som förut o man märker snabbt hur fort man tappar muskelmassa. Försöker åtminstone gå promenader men även det har jag blivit sämre på, så skärpning. Knoppen mår ju så mycket bättre när man rör på sig dessutom. Ha en härlig dag. Kramisar Tina

Helenas loggbok sa...

Att vara stark är ju så mycket. Jag tänker inte bara på att vara stark i kroppen utan mer på att vara stark rent mentalt. Det är ju oxå något man behöver träna på och inte hamna i negativa tanker.

Jag har haft ont i min kropp hela hösten och min massör tyckte jag skulle vila kroppen från för mycket påfrestningar. Det var inget bra. Det onda gör mindre ont när jag rör på mig så nu är det dags att ta tag i mer träning...

Ha det gott!
Kram
Helena

Villa Ell sa...

Bra skrivet!
Jag tror på sunt förnuft, jag vill äta gott och jag vill ha pasta till min köttfärssås. Jag vill äta bullar, kakor och godis men äta alla godsaker med måtta!
Jag är inte den pinnsmala tjejen, men jag rör gärna på mig, som du skriver att träna är så mycket mer än att tänka på vikten, hela kroppen mår ju bra!

Kram Sandra

Anne-Lie sa...

Styrka är för mig dom dagarna när det flyter på och man går genom dagen med ett leende. Ett gott skratt på jobbet, och träningen flyter. Man hinner med! Dom dagarna är bra att ta fram när det känns hopplöst, det gäller bara att komma ihåg dom rosa stunderna när det är som gråast och svartast!
Kram Anne-Lie