torsdag 2 augusti 2012

Rabarberpaj...


Dagens rabarberpaj...

Semesterledigheten lider mot sitt slut och jag tycker dagarna har gått så galet fort, fyra veckor har bara rusat förbi och snart väntar åter jobb och vardagen kryper allt närmare. Sambon har fortsatt bygga här hemma på baksidan idag och det går undan och snart är även den allra sista altanbiten där vi ska ha grillen färdig.

Själv har jag inte gjort så mycket mer idag än ett besök på vårdcentralen för att ta B 12 sprutan och lagat lunch som jag bjöd min pappa på. Det blev torsk i ugnen och till efterrätt en enkel rabarberpaj. Det finns ju mängder av recept på smulpaj, men det jag använder mig av hittar du nedan och det passar lika bra till äpplen, blåbär, hallon eller vilka bär eller frukter du vill använda. 

SMULPAJ

150 g smör
4 msk socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Kör smöret med degkrokar, tillsätt socker och sist mjölet blandat med bakpulvret. Det ska bli en lite smulig eller klumpig deg. Smörj formen i botten. Varva ganska tunna skivor av äpple (el valfri frukt el bär) med socker och lite potatismjöl. Lägg sedan på smuldegen och strö lite kanel ovanpå. Grädda ca 25 min i 225 grader. Jag brukar lägga på en ugnsfolie sista 10 min.

Kramar Bella ♥

3 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Vad fin den ser ut er paj! Rabarber är en favorit...blir jättesugen nu.

Kram!

Majken sa...

4 veckor går väldigt fort... I början tänker man åhhh vad länge vi ska vara lediga.. vi kan göra ALLT.. & vips så har 4v passerat....

Känner du dig piggare av b-12?
Jag glr det & jag tar dem på mig själv nu förtiden :-)

Ha en fin fredag!
Kram

Husprojekt Drömhus sa...

Ljuvligt gott med rabarberpaj, kan man få nog?

Kram
Tiina